NIEUWSIntegra

Integra DRX-R1.3 en DRX-7.3: nieuwe veelkanaals A/V-receivers


Sinan Kökbugur | 23 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Integra

Het Japanse Integra, onderdeel van Onkyo, heeft een tweetal AV-receivers gelanceerd. De Nieuwe THX Ultra gecertificeerde 11.2-kanaals DRX-R1.3 is het nieuwe vlaggenschip. Voor wie met iets minder Watts en twee kanalen minder zou kunnen leven is er de goedkopere DRX-7.3. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe apparaten in Nederland kunnen worden geleverd en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Integra DRX-R1.3: THX Ultra-Gecertificeerde 11.2-Kanaals AVR

Integra heeft onlangs een nieuw vlaggenschip A/V-receiver aangekondigd genaamd DRX-R1.3, zijnde een THX Ultra gecertificeerde A/V-receiver. Het is een 11.2-kanaals thuisbioscoop-krachtpatser die Dolby Atmos en DTS: X ondersteunt tot 7.2.4 kanalen, samen met IMAX Enhanced voor IMAX digitaal geremasterde inhoud. De nieuwe versterker kan drie zones van geluid voorzien en hij heeft drie HDMI-uitgangen voor 4K / 60p en HDR10 + video naar de hoofd-tv en projector, terwijl weergave van een andere bron op een Zone 2-display mogelijk is. 4K HDBaseT ondersteunt 4K HDR-video en bediening over lange afstanden. Ingebouwde Chromecast, Alexa en AirPlay 2 worden allemaal ondersteund.

De Integra DRX-R1.3 levert 140 Watt per kanaal (8 Ohm, 20 Hz – 20 kHz, 0,08% THD, 2 kanalen aangestuurd, FTC) en alle nieuwste 4K-video-ondersteuning en meerkanaals audioverwerking, inclusief volledige HDCP2.2 ondersteuning. Hij deelt ook hetzelfde ontwerpconcept met koperen schroeven om modulaire schakelingsblokken te vergrendelen aan een dubbelwandig geïsoleerd frame, extra interne versteviging om de anti-resonante eigenschappen van de producten te verbeteren, zwevende printplaten, meerdere 32-bits DSP's en DA-converters. Dan is er nog de aangepaste afgeschermde voeding en afgeschermde versterking, die allemaal samenwerken om signalen van ruis te isoleren. Het resultaat is absolute sonische zuiverheid bij aardschokvolume door een ontwerp met hoge stroomversterker, gemarkeerd door een op maat gemaakte magnetische flux low-hum EI-stroomtransformator.

Integra DRX-7.3: THX 9.2-Kanaals AVR

Voor degenen die “slechts” een negenkanaals A/V-receiver nodig hebben, heeft Integra ook een step-down AVR aangekondigd die goedkoper is in ruil voor een reductie van 5 Watt per kanaal en twee kanalen minder. Hoewel nog steeds kostbaar, is de nieuwe DRX-7.3 een 9.2-kanaals netwerk A/V-receiver die IMAX Enhanced-compatibiliteit behoudt in combinatie met THX Select-certificering (een mindere standaard, volgens Integra).

De DRX-7.3 Network A/V-receiver verwerkt 5.2.4-kanaals Dolby Atmos en DTS: X geluid uitbreidbaar tot 7.2.4-kanaals (met externe stereoversterker) voor een volledige IMAX Enhanced-filmervaring. Met 135 Watt per kanaal (8 Ohm, 1 kHz, 0,08% THD, tweekanaals aangedreven, FTC), heeft de DRX-7.3 7 hdmi-ingangen en drie uitgangen plus een hdmi-ingang op het front, evenals HDMI2.1 eARC-ondersteuning. Net als zijn tegenhangers uit de Dot 3-serie beschikt de DRX-7.3 over een snellere NXP iMX8-netwerkprocessor en wordt deze bijgewerkt met Zone-B lineout voor draadloze hoofdtelefoons.

Integra DRX-R1.3 en DRX-R7.3: prijs en beschikbaarheid

We weten nog wanneer de levering in Nederland zal beginnen en ook hebben we nog geen prijsinformatie. Ter indicatie, wij zagen op een Engelstalige website een prijs van 3.300 dollar voor de Integra DRX-R1.3 en 2.400 dollar voor de Integra DRX-7.3. Een Nederlandse belangstellende moet rekening houden met wisselkoersen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE