NIEUWSAudiovector

Audiovector presenteert nieuwe R-productlijn luidsprekers

De Deense luidsprekerbouwer Audiovector heeft een nieuwe productlijn van luidsprekers genaamd R-Series aangekondigd. De nieuwe luidsprekers zijn voorzien van het Audiovector Freedom Grounding-systeem, om “vervorming te elimineren” en “de ruisvloer te verlagen”. De bestaande SR-serie wordt stopgezet wanneer de R-serie op 1 oktober 2019 op de markt komt. We hebben nog geen prijsinformatie maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Audiovector R-Series: R 3, R 1, RC en R Sub

De nieuwe productlijn R-Series van het Deense Audiovector bestaat uit een viertal leden. De R 3 is een vloerstaander en de R 1 een monitorluidspreker. Dan is er nog de RC, een centerluidspreker en de R Sub, een subwoofer.

De R 3 en R1 zijn naar eigen zeggen gericht op audiofiele hifigebruikers. De R3 is een compacte 2½-weg vloerstaande luidspreker met een gevoeligheid van 87 dB, een frequentiebereik van 23 Hz tot 53 kHz en een impedantie van acht Ohm. De drivers zijn door Audiovector zelf ontwikkeld en gepatenteerd. De tweeter is een Air Motion Transformer en de middentoner/woofer is een driver met een koolstof conus van 165 millimeter.

De kleinere R 1, een tweeweg monitorluidspreker met een baspoort aan de achterzijde, heeft een gevoeligheid van 90,5 dB en gebruikt dezelfde drivers als de R3. Het frequentiebreik loopt van 38 Hz tot 53 kHz. De kast heeft een traanvormig ontwerp om het ontstaan van staande golven tegen te gaan.

Alle luidsprekers uit de R-serie gebruiken een gekantelde plint, ontworpen om “... staande golven in de kasten te vermijden,” aldus het bedrijf. “Op een zekere manier hebben we ze op hoge hakken gezet. De plinten hebben een ingebouwde stalen veer die de spikes vasthoudt om de luidsprekers van de massa van de vloer te bevrijden,” voegt Audiovector eraan toe.

De leden van de R-serie zullen allemaal verkrijgbaar zijn in de standaard matte kleuren: Italiaans Walnoot, Afrikaans Rosewood, Black Ash en White Silk. Een zwart stoffen rooster wordt bij alle luidsprekers meegeleverd. Alle leden van de bestaande Audiovector S / Si / SR-series kunnen worden geüpgraded naar de R-series.

Audiovector R-Series: prijzen en leveringsinformatie

Naar verluidt zullen de nieuwe luidsprekers van Audiovector begin oktober op de markt komen. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland.


EDITORS' CHOICE