NIEUWSLindemann

Werelddebuut Lindemann Musicbook Source op XFI 2019

In 2013 kwam Lindemann met een innovatie op de markt in de vorm van de ‘Musicbook’ serie – audiofiele kwaliteit in een handzaam formaat. Hoewel de verschillende componenten een ‘lifestyle’ uiterlijk hebben, is het binnenwerk absoluut high-end met dito prestaties. In 2016 voegde het merk met de nieuwe Musicbook:DSD streamers DSD afspeelmogelijkheid toe en – uniek in de markt – DSD-upsampling van alle digitale bronnen. Inmiddels zijn er ook de gloednieuwe Musicbook Source en Power componenten, die komend weekend op XFI 2019 hun werelddebuut maken.

Musicbook:SOURCE

Naast een compleet gereviseerde D/A omzetting met de befaamde upsampling van alle digitale signalen naar DSD en de ingebouwde MM phonotrap, biedt de Musicbook:Source nog iets extra’s: het Lindemann ‘Streaming 4.0’ platform voor het afspelen van studio master resolutie bestanden, Roon ondersteuning en vijf verschillende streamingdiensten. Een volledig gebalanceerd opgebouwde analoge voorversterker met superieure volumeregeling houdt je analoge signalen analoog en DSD echt DSD. Een hoofdtelefoonuitgang van zeer hoge kwaliteit stuurt zelfs de moeilijkste hoofdtelefoons aan. Door een USB CD/DVD-drive aan te sluiten op de Source, kunnen ook CD’s in ultieme kwaliteit worden geupsampled en beluisterd.

Musicbook:POWER

De musicbook:Power 500/1000 N-CORE eindversterkers maken hun naam waar met respectievelijk een vermogen van 2x 250 en 2x 500 W en blijven volgens de fabrikant 100% stabiel bij alle belastingen. Ze kunnen zowel in een stereo als bi-amp modus worden gebruikt. In bi-amp kan het laagniveau apart worden bijgeregeld.

Alle Musicbook behuizingen zijn gefreesd uit een solide blok aluminium, wat de componenten een zeer luxe uiterlijk geeft. Beide nieuwkomers zijn op XFI 2019 te bewonderen, en vervolgens via importeur Audio Ingang verkrijgbaar. De Musicbook:Source heeft een adviesprijs van 3.280 euro (en € 380 voor de afstandsbediening), de Musicbook:Power kost 2.480 euro voor de 500-versie en 3.280 euro voor de 1000-uitvoering.


EDITORS' CHOICE