Unison Research uPhono+: phono-versterker met AD-converter

Het Italiaanse audiobedrijf Unison Research heeft de uPhono+ gelanceerd, een instelbare phono-versterker die geschikt is voor zowel mc- als mm-elementen. De uPhono+ heeft ook een AD-converter aan boord ter digitalisering van vinylplaten. Er is ook een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig voor privé-luistersessies. De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Unison Research uPhono+

De nieuwe uPhono+ van het in Italië gevestigde Unison Research is allereerst een phono-versterker die geschikt is voor mc-elementen en mm-elementen. Door middel van microschakelaars kan de capaciteit bij gebruik van een mm-element worden ingesteld op 100, 200, 320 en 420 pF bij een impedantie van 47 kOhm. De versterkingsfactor is 38 dB. Voor de ingang voor mc-elementen kan een versterkingsfactor van 58 dB of 69 dB worden geselecteerd, evenals een impedantie van 5, 10, 25, 100, 250, 500 Ohm en 1 kOhm. Met een subsonisch filter kunnen interferentiesignalen met een lage frequentie worden geëlimineerd.

De Unison Research uPhono+ is voorzien van een tweetal cinch-uitgangen. De ene is variabel en de andere heeft een vast uitgangsniveau. Verder heeft het nieuwe apparaat een ingebouwde hoofdtelefoonversterker en een 6,3 mm stereo jackplug-aansluiting op de voorkant. De uPhono+ is geschikt voor aansturing van hoofdtelefoons met een impedantie tussen 16 en 600 Ohm. Het volume wordt geregeld met een hoogwaardige potentiometer, namelijk een Alps Blue Velvet-potentiometer.

Dan is er ook nog de AD-converter van de uPhono+. Een chip van het type Cirrus Logic CS5341 IC converteert het analoge muzieksignaal naar een digitale resolutie van maximaal 24-bits/96 kHz. Er zijn drie digitale interfaces, die allemaal als uitgang dienen. De optische en coaxiale S/PDIF-interfaces zijn gebaseerd op een Texas Instruments DIT4096 IC. De usb-poort is voorzien van een Bravo SA9137 IC USB-transceiver voor directe verbinding met een pc of Mac, ter digitale archivering van de muziek op de vinylplaat.

De Italianen beweren dat ze in de nieuwe Unison Research uPhono + D vertrouwen op een modern circuitontwerp op basis van SMD-technologie en zorgvuldig aandacht besteden aan afzonderlijke analoge en digitale circuits, tot een afzonderlijke voeding.

De afmetingen van het apparaat zijn 216 x 251 x 82,5 millimeter (BxDxH) en het gewicht is 2,8 kilogram. De stevige metalen behuizing is voorzien van zijpanelen van kersenhout. De uPhono+ is leverbaar in zilverkleurige of zwarte uitvoering.

Unison Research uPhono+: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de uPhono+ in de winkel zal liggen. Ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie voor Nederland, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 900 euro.EDITORS' CHOICE