NIEUWS

SoReal Audio Melissa: Duitse versterker met Russische buizen


Sinan Kökbugur | 16 september 2019 | Fotografie Fabrikant

Het Duitse SoReal Audio heeft de Melissa gelanceerd, een geïntegreerde buizenversterker die standaard is voorzien van Russische NOS-buizen van het type 6550. De versterker is voorzien van een Auto-Bias functie en desgewenst kunnen ook andere buizen geplaatst worden. De luisteraar kan met een schakelaar kiezen tussen triode en ultralineaire modus.

SoReal Audio Melissa: geïntegreerde buizenversterker

Zijn versterkers mannelijk of vrouwelijk, taalkundig gezien, of wellicht onzijdig? Dat weten we niet, maar wat we wel weten is dat het Duitse audiobedrijf SoReal Audio een nieuwe geïntegreerde versterker heeft uitgebracht genaamd Melissa. Melissa (of moeten we zeggen “de Melissa”?) is voorzien van een viertal cinch-lijningangen.

SoReal Audio heeft naar eigen zeggen de versterker gebouwd volgens eigen ideeën. Melissa werkt met 2 x 2 Russische NOS-buizen van het type 6550 in een push-pull circuit en wordt gespecificeerd met 2 x 50 Watt uitgangsvermogen bij 6 Ohm luidsprekerimpedantie. Optioneel kan Melissa ook worden uitgerust met buizen van het type KT88 of KT90. Dankzij de Auto-Bias-functie hoeft de gloeidraadstroom (Bias) van de buizen niet opnieuw te worden aangepast, zelfs niet na een langere periode van gebruik.

Een tuimelschakelaar kan worden gebruikt om te schakelen tussen triode en ultralineaire modus om de versterker aan te passen aan de gebruikte luidsprekers en de persoonlijke smaak. Het apparaat wordt vervaardigd in Duitsland en de condensatoren worden ook in Duitsland gemaakt. Zijpanelen van echt hout sieren de voor resonantie geoptimaliseerde behuizing.

De afmetingen van Melissa 430 x 460 mm x 240 millimeter (BxDxH). Haar gewicht is 20,9 kilogram.

SoReal Audio Melissa: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of Melissa ook bij een Nederlandse dealer te beluisteren zal zijn. De prijs is in elk geval 7.700 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van SoReal Audio.

EDITORS' CHOICE