NIEUWSJamo

Jamo S 801 PM: kleine actieve monitorluidsprekers

Sinan Kökbugur | 11 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Jamo

De Deense luidsprekerbouwer Jamo heeft zijn nieuwe S 801 PM monitorluidsprekers aangekondigd die aansluiten bij de Studio 8-productlijn. De luidsprekers, een actief master/slave-systeem, combineren een innovatief eigentijds ontwerp en geavanceerde akoestische technologieën, zegt het merk. Ze komen in de loop van de herfst in een zwarte en witte uitvoering op de markt.

Jamo S 801 PM: master/slave-systeem

Het Deense Jamo, onderdeel van het grote Amerikaanse Klipsch, heeft de S 801 PM gelanceerd, een actief master/slave-systeem. Het systeem is dan wel klein, maar het is naar eigen zeggen ontworpen om uitzonderlijke prestaties te leveren.

Met het Jamo S 801 passieve luidsprekerontwerp als basis, heeft de nieuwe S 801 PM een stevige kastconstructie van MDF met basreflexpoorten aan de achterzijde voor effectieve basregeling. De één inch soft-dome tweeters zijn uitgebreid met WaveGuide-technologie voor betere dynamiek en geluidsprestaties. De woofers hebben een gealuminiseerde polyfiber conus en beloven een diepe en  nauwkeurige weergave van lage tonen, ondnaks de kleine behuizing.

De reeks ingangen en uitgangen van de S 801 PM maakt ze ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een flexibele actieve luidspreker maar die weinig ruimte hebben. Om die reden wordt de Jamo S 801 PM ook aangeprezen als luidsprekersysteem voor in een studeer- of slaapkamer.

De S 801 PM kan verbinding maken via bluetooth, maar er zijn ook bekabelde verbindingen: optisch usb en cinch.

De S 801 PM zijn verkrijgbaar in twee matte vinylafwerkingen van hoge kwaliteit en voorzien van houtnerfaccenten rond de tweeter en aan de basis. Voor een premium gevoel hebben ze ook geen zichtbare bevestigingen en worden ze geleverd met magnetisch te bevestigen  geweven roosters. Ze worden zelfs geleverd met een gebundelde afstandsbediening met batterijen en USB-kabels.

Jamo S 801 PM: prijs en leveringsinformatie

De Jamo S 801 PM is nu verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland vernomen maar – ter indicatie – op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 289 Britse ponden.

Jamo S 801 PM: technische specificatie

Frequentiebereik: 76 Hz – 26 kHz
Gevoeligheid: 85 dB
Totaal systeemvermogen: 48 Watt totaal vermogen (96 Watt piek)
Nominale impedantie: 8 Ohm
Tweeter:  één inch soft-dome-tweeter
Middentoner/woofer:  vier inch Polyfibre Woofer
Crossover: 1.730 Hz
Materiaal behuizing: MDF
Behuizingstype: basreflex, poort aan de achterzijde
Ingangen: Bluetooth, RCA Line Level analoog (paar) USB (Type B), Optisch Digitaal
Uitgangen: Subwooferuitgang
Afmetingen (HxBxD): 285 x 156 x 163 millimeter
Gewicht actieve luidspreker (master): 2,95 kilogram
Gewicht passieve luidspreker (slave): 2,7 kilogram

MERK

EDITORS' CHOICE