Monitor Audio IA40-3: de versterker die niet op wil vallen

De Britse luidsprekerbouwer Monitor Audio heeft ook een productlijn van custom-install versterkers en de compacte IA40-3 is de laatste toevoeging aan die productlijn. De nieuwe IA40-3 kan uit het zicht worden gemonteerd, in een kast of plafond, of achter de televisie ter aansturing van een passieve soundbar. Vanaf midden september komt de IA40-3 in de winkel te liggen.

Monitor Audio IA40-3: kleine versterker voor twee of drie kanalen

De nieuwe IA40-3 is volgens de fabrikant ideaal voor kleinere omgevingen en past perfect in het plafond van bijvoorbeeld een slaapkamer, keuken of zolderkamer. De nieuwe IA40-3 is met zijn 40 Watt per kanaal over drie kanalen of 60 Watt per kanaal over twee kanalen aan vier Ohm (1% THD) geen krachtpatser, maar is zeer geschikt voor aansturing van een set monitorluidsprekers. Bij acht Ohm belasting kan de IA40-3 30 Watt per kanaal in een driekanaals configuratie en 50 Watt per kanaal in een tweekanaals configuratie leveren. De S/R-verhouding is groter dan 84 dB en het door de fabrikant opgegeven frequentiebereik is 10 Hz tot 20 kHz.

De IA40-3 kan ook met de meegeleverde en op maat gemaakte beugel achter een televisiescherm worden gemonteerd om Monitor Audio’s Passive Soundbar aan te sturen. De aanpasbare beugels kunnen worden gebogen om te passen en hebben flexibele afbreeksecties voor maximale veelzijdigheid bij de installatie.

Als extra bas vereist is, kan een actieve subwoofer via de sub / line out op de IA40-3 worden aangesloten. De IA40-3 beschikt over een optische en analoge ingang en de nieuwste draadloze bluetooth-technologie, aangedreven door Qualcomm’s aptX Audio (met ondersteuning van A2DP en ACRCP), voor eenvoudig en superieur koppelen met mobiele apparaten. De IA40-3 is ontworpen om discreet weggestopt te worden en zijn unieke koellichaamvin zorgt voor koeling in de kleinste ruimtes. De IA40-3 is ontworpen voor het moderne leven en is de veelzijdige oplossing van Monitor Audio wanneer superieur geluid vereist is bij aangepaste installatieprojecten, aldus de fabrikant. De IA40-3 heeft ook een infrarood ingang ter bediening. De muurbeugel en externe infrarood ontvanger zijn inbegrepen.

Monitor Audio IA40-3: prijs en leveringsinformatie

De IA40-3 heeft een adviesprijs van 435 euro en zal vanaf midden september in de winkel komen te liggen.EDITORS' CHOICE