NIEUWSSonos

Sonos Port vervangt Connect en brengt streaming naar ieder systeem

Rob Nijman | 06 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Sonos

We keken gisteren in één nieuwsoverzicht naar de drie nieuwe producten van Sonos. Op een persevenement op IFA 2019 onthulde het Amerikaanse merk de draadloze speaker Move, de nieuwe Sonos One SL die de Play:1 vervangt, en de Sonos Port. Vandaag kijken we wat uitgebreider naar de Port, de opvolger van Sonos Connect.

De meeste aandacht gaat namelijk uit naar de Sonos Move, de eerste stap van het merk buiten de deur, maar wellicht veel interessanter is de Sonos Port. De compacte streamer in de subtiel matte, zwarte afwerking is een flexibele oplossing om muziek naar je bestaande set muziek te streamen, zoals Sonos-gebruikers dat gewend zijn van de Sonos Connect.

Sluit Port aan op je traditionele systeem en stream muziek, podcasts, audioboeken en internetradio op je versterkte audioapparatuur, met bediening via de Sonos-app of Apple AirPlay 2. Daarnaast zijn er inputs om de muziek van een bron -zoals een cd- of platenspeler- naar Sonos speakers waar dan ook in huis te sturen.

Sonos Port: specificaties

Port beschikt over een vernieuwde converter die digitaal naar analoog omzet, maar de Amerikanen houden vooralsnog geheim om welk model het gaat. Druk je op afspelen in de Sonos-app, dan schakelt de 12V-trigger automatisch je versterker in voor een betrouwbaardere manier van luisteren.

Met Amazon Alexa of Google Assistent kun je muziek handsfree bedienen wanneer er verbinding is gemaakt met een slim apparaat, zoals Sonos One of Beam. Stroomlijn de bediening van je smart home met behulp van je telefoon, tablet, universele afstandsbediening, keypad of stem. En als je er klaar voor bent, voeg je Sonos-speakers eenvoudig toe aan je systeem en verbind je ze via wifi om in elke kamer te kunnen luisteren.

De Port is voorzien van een equalizer voor instelbare bas en treble om je sound naar wens te finetunen. Volume aanpassen kan per individuele kamer of per kamergroep. Het vierkante zwarte kastje (13,8 bij 13,8 centimer, 4 cm hoog), dat minder dan 500 gram weegt, is voorzien van een ledlampje dat de status aangeeft.

Sonos Port is voorzien van een schakelende voeding van 100-240 V, 50-60 Hz AC, universele ingang. Er zijn twee 10/100Mbps-ethernetpoorten, waarbij je het kastje rechtstreeks op je router aan kunt sluiten als je wifi hapert. Draadloos is Sonos Port compatibel met iedere 802.11b/g/n, 2,4 GHz-router en werkt het apparaat met Airplay 2 op Apple-apparaten met iOS 11.4 en hoger.

Sonos Port is in beperkte oplage verkrijgbaar vanaf 12 september in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Denemarken, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In grotere oplage internationaal verkrijgbaar vanaf januari 2020. Prijs: 449 euro.


EDITORS' CHOICE