NIEUWSTechnics

Technics EAH-TZ700: in-ears met magnesium/titanium behuizing

Het Japanse audiomerk Technics heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe in-ear hoofdtelefoon aan het publiek getoond genaamd EAH-TZ700. In het kader van het 'Rediscover Music'-concept heeft Technics naar eigen zeggen nieuwe technologische mogelijkheden onderzocht om een ongekende muziekbeleving mogelijk te maken. De in-ear hoofdtelefoon biedt een nieuwe dynamische driver in combinatie met een origineel akoestisch ontwerp met een ultralage vervormingspercentage frequentieweergave. Prijs en leveringsinformatie is nog niet bekend gemaakt.

Technics EAH-TZ700

Voor de uitzonderlijke geluidskwaliteit van de EAH-TZ700 is de nieuwe driver van 10 mm verantwoordelijk, volgens de fabrikant. Den ieuwe driver is voorzien van geavanceerde magnetische vloeistoftechnologie en is het resultaat van vele jaren van onderzoek en ontwikkeling.

De nieuwe driver-unit heeft een 'free-edge'-diafragma waarin een speciaal soort aluminium is verwerkt en dat dezelfde vorm heeft als dat van een normale luidsprekerdriver. Voor een breed frequentiebereik en nauwkeurige, diepe bastonen maximaliseert de magnetische vloeistoftechnologie de beweging van het driver membraan. Achter het membraan bevindt zich een Air Control-kamer die de bastonen nog mooier laat klinken en het geluid een geavanceerd gevoel van ruimte en 'lucht' zou moeten meegeven.

Deze combinatie van elementen maakt het mogelijk dat één driver over het hele frequentiebereik een heel brede bandbreedte soepel maar zeer gedetailleerd weergeeft. De nieuwe driver is voorzien van een ultradun diafragma dat specifiek werd ontwikkeld voor in-ear hoofdtelefoons. Het is gemaakt van een origineel, soepel 'free-edge'-materiaal en een hard metaal. Door zijn unieke karakteristieken kan de magnetische vloeistof het diafragma zeer precies besturen voor een vlakke frequentierespons over een breed frequentiebereik van ultralaag tot hoog. Bovendien heeft de behuizing een coaxiale constructie gemaakt van een combinatie van titanium en magnesium om de prestaties van de driver optimaal te benutten. De single-unit driver van de EAH-TZ700 produceert intense, energieke bastonen en ongehinderd hoogfrequent geluid van 100 kHz zonder vervorming. Dit resulteert in een overweldigende geluidsbeleving.

De coaxiale cilindervormige behuizing van de EAH-TZ700 maximaliseert het potentieel van de driver. De door Technics ontwikkelde Air Controlkamer in de unit regelt de interne luchtstroom zeer nauwkeurig en optimaliseert de balans tussen de frequentiebandbreedtes. Het resultaat is een verbeterde geluidsresolutie en een schitterend geluidslandschap.

Materiaal en ontwerp zijn met zorg geselecteerd voor een hoge geluidskwaliteit en sterke behuizing. De constructie van de behuizing bestaat uit een combinatie van verschillende metalen die de geluidskwaliteit en de sterkte van de behuizing verbeteren. De poort, waardoor het geluid naar buiten komt, is gemaakt van licht en sterk titanium, een metaal dat wordt gebruikt voor vliegtuigen en precisieapparaten. Het houdt de driver stevig vast en onderdrukt ongewenste trillingen. De body is gemaakt van gegoten magnesium dat trillingen uitstekend dempt. Door zijn 3D-vorm kan de hoofdtelefoon onder de juiste hoek in het oor worden geplaatst en biedt hij een optimale pasvorm voor een uitzonderlijk draagcomfort. Speciale kabels en oordopjes ontworpen voor een ideale geluidskwaliteit.

De EAH-TZ700 wordt geleverd met een gebalanceerde en een ongebalanceerde kabel. Gebalanceerde uitgangen zijn steeds gangbaarder bij persoonlijke muziekspelers met hoge resolutie. De EAH-TZ700 is daarom uitgerust met een gebalanceerde kabel met 2,5mm-jack geschikt voor dit type toepassing. De standaard MMCX-aansluiting gebruikt voor de aansluiting van de hoofdtelefoon biedt extra flexibiliteit, zodat de gebruiker ook kan kiezen voor andere specialistische kabels.

De oordopjes zijn belangrijke onderdelen die de geluidskwaliteit ook be√Įnvloeden. Naast het normale type en het ronde type worden er ook ovale oordopjes met een uitstekende geluidsisolatie meegeleverd. Bovendien is elk type oordopje er in vier verschillende maten, zodat iedere gebruiker kan genieten van hoogwaardige muziekbeleving met optimaal comfort. De ontwerpfilosofie van Technics richt zich op het combineren van traditionele- met geavanceerde technologie√ęn Design gericht op kwaliteit en functionaliteit De compacte magnesium behuizing van de EAH-TZ700 heeft een grafietzwarte afwerking, een kenmerk van Technics. De MMCXaansluiting op de hoofdunit is gekarteld en verguld. Technics ontwerpt elk onderdeel zonder concessies te doen aan kwaliteit, alsof het sieraden van topkwaliteit zijn.

Technics EAH-TZ700: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de nieuwe in-ears in de winkel liggen en voor welke prijs. Als wij meer weten zullen wij dit bericht bijwerken.


EDITORS' CHOICE