NIEUWSDALI

Primeur voor DALI: hoofdtelefoons op IFA 2019

Rob Nijman | 05 september 2019 | Fotografie Redactie HiFi.nl | DALI

DALI heeft vandaag dankbaar van de schijnwerpers van de IFA in Berlijn gebruikgemaakt om de eerste stappen te zetten in de wereld van de hoofdtelefoon, met twee gloednieuwe, actieve Bluetooth-modellen - een mét, en een zonder noise-cancelling. Even voorstellen: DALI iO.

DALI iO

De nieuwe serie hoofdtelefoons heeft de naam DALI iO meegekregen, de eerste modellen heten iO-4 en iO-6. De iO-lijn is 100 procent DALI, zo luidt de introductie. 'Luxe wireless koptelefoons ontworpen en ontwikkeld in Denemarken, met concurrerende batterijduur, audiocomfort en geluidsprestaties waar de Denen trots op zijn. Gebouwd voor langdurig luisteren met een comfortabel, duurzaam ontwerp en een natuurlijk transparant geluid dat nooit moe wordt.'

DALI iO: specificaties

De DALI iO hoofdtelefoons zijn voorzien van 50mm drivers met een neodymium magneetsysteem, Bluetooth 4.0 AAC en aptX HD, Clear Voice Communicaties (CMC) voor wie nog daadwerkelijk belt met een smarthphone, en een gebruiksvriendelijke user interface. 

De oorkussens zijn gemaakt van traagschuim en garanderen een comfortabele, akoestisch verantwoorde afdichting over de oren. De zachte afwerking van synthetisch leer mag voor de duurzaamheid zorgen. De DALI iO's zijn volgens de fabrikant speciaal ontworpen om geluid te leveren met een minimum aan baslekkage, zodat de muziek altijd zal klinken zoals oorspronkelijk bedoeld. 

De twee modellen verschillen in principe slechts op één punt, namelijk de actieve ruisonderdrukking (ANC) die je wel op de iO-6 vindt, maar niet op het kleinere broertje iO-4. Dat komt wel met een tweede verschil: de batterij van de iO-6 is goed voor 30 uur speeltijd, de iO-4 moet het zonder ANC maar liefst 60 uur volhouden.

Beide modellen zijn uitgevoerd in 'Iron Black' of 'Caramel White' en worden in het najaar (medio november) op de markt verwacht met een adviesprijs van 299 euro voor de DALI iO-4 en 399 euro voor de DALI iO-6.

MERK

EDITORS' CHOICE