Audio-Technica ATH-CKS5TW en ATH-CKS3TW: nieuwe draadloze in-ears

De Japanse audiofabrikant Audio-Technica heeft een tweetal nieuwe in-ears gelanceerd die volledig draadloos zijn. De ATH-CKS5TW kan 15 uur muziek spelen. De transportdoos tevens oplaadstation heeft nog eens twee keer 15 uur accucapaciteit aan boord dus de ATH-CKS5TW kan 45 uur muziek spelen zonder stopcontact in de buurt. De iets kleinere en goedkopere ATH-CKS3TW heeft zes uur muziekplezier aan boord en nog 24 uur in de transportdoos. In september en november komen de nieuwe in-ears op de markt. 

Audio-Technica ATH-CKS5TW

Audio Technica heeft zijn IFA 2019-kaarten op tafel gelegd en onthulde onder andere een dubbele portie echte draadloze hoofdtelefoons, naast een nieuwe usb-platenspeler.

De Audio Technica ATH-CKS5TW oordopjes, die 159 euro zullen kosten, beschikken over grote 10 mm-drivers en dat is naar eigen zeggen groter dan de concurrentie. De dubbellaagse conussen of diafragma's zijn gericht op het produceren van rijkdom en nauwkeurigheid over het hele frequentiebereik, aldus de fabrikant, Het Japanse merk heeft ook een nieuw ontwerp voor de oordop bedacht voor de in-ear heilige drie-eenheid van beter comfort, verhoogde geluidsisolatie en een veiligere pasvorm. De claim is dat ze ook zullen helpen bij het leveren van betere hoogfrequente prestaties.

Het echte verkoopargument is een totale batterijduur van 45 uur met een enkele USB-C-lading, 15 uur opgeslagen in de oordoppen zelf en nog eens 30 uur in de transportdoos. Dit is vrij opmerkelijk gezien het feit dat vorig jaar rond deze tijd dit soort producten gemiddeld genomen de helft van dat uithoudingsvermogen op papier hadden. Om capaciteit te sparen, schakelen ze zichzelf automatisch in en uit (en verbinden) wanneer ze in en uit de doos worden gehaald.

Er zijn fysieke knopbedieningen op de oortelefoons zelf, plus een Audio Technica Connect mobiele app voor afspeelbesturing en andere functies, waaronder een apparaatlocatie - voor het geval je een of beide oortjes verliest.

De ATH-CKS5TW-hoofdtelefoon is waterbestendig volgens de IPX2-norm, hetgeen betekent dat hij beschermd is tegen druppelend water, zoals regen en zweet. Ze zijn ook compatibel met de hoogwaardige Qualcomm aptX audio en AAC-codecs voor uitstekende draadloze audio-overdracht.

De Audio-Technica ATH-CKS5TW is straks beschikbaar in zwart (ATH-CKS5TWBK), blauw (ATH-CKS5TWBL) en kaki (ATH-CKS5TWKH). Verschillende pasvormen worden meegeleverd. In de loop van deze maand kan de ATH-CKS5TW worden geleverd.

Audio-Technica ATH-CKS3TW

Het model ATH-CKS3TW is een beetje goedkoper (99 Britse ponden, nog geen prijs in euro’s bekend) en vrolijker want ze zijn straks verkrijgbaar in een blauwe, rode, zwarte en witte uitvoering.

De drivers van de ATH-CKS3TW zijn met een diameter van 5,8 millimeter kleiner. Ook de batterijduur is wat beperkter met zes uur in de oordoppen en 24 uur in de transportdoos, maar een hoge geluidskwaliteit wordt nog steeds beloofd naast een geluidsbewuste verbinding dankzij de ingebouwde Qualcomm TrueWireless Stereo Plus low latency-technologie.

In tegenstelling tot hun duurdere broers en zussen zijn ATH-CK3TW's compatibel met zowel Apple als Google spraakassistenten en zijn ze voorzien van Clear Voice Capture-technologie voor ruisonderdrukking tijdens telefoongesprekken. Ze zijn ook druppelbestendig met IPX2-waterbestendigheid zodat ze geschikt zijn voor het dragen tijdens een sporttraining.

In de loop van de maand november kan de ATH-CKS3TW worden geleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE