NIEUWSSennheiser

Sennheiser Momentum Wireless: primeur op IFA 2019

Rob Nijman | 05 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Sennheiser

Op IFA 2019 in Berlijn vandaag heeft Sennheiser zojuist de derde generatie van zijn Momentum koptelefoons uitgebracht; de Sennheiser Momentum Wireless. Het premium model is voorzien van Auto On/Off bij het open- en dichtklappen, Smart Pause bij het af- en weer opzetten van de hoofdtelefoon en een ingebouwde spraakassistent. De gewatteerde oorschelpen en hoofdbeugel van schapenleer zorgen voor het draaggemak en de Active Noise Cancellation en Transparent Hearing weren het omgevingsgeluid. Het embargo op deze introductie is zojuist verstreken, vandaag of morgen lees je al direct onze review. 

Sennheiser Momentum

Onze Momentum-lijn staat voor een unieke mix van superieure geluidsweergave, geavanceerde technologie en ambachtelijke afwerking. Met deze derde productgeneratie krijgt onze Sennheiser-klassieker een plek in de moderne tijd, waarin de connectiviteit voorop staat,” zegt Stephane Hareau, Global Head of Products Consumer bij Sennheiser. Product Manager Sebastian Rodens voegt toe: “De nieuwe Momentum Wireless is een slimme hoofdtelefoon die zich verbluffend eenvoudig laat bedienen. Of het nu gaat om muziek luisteren of telefoneren, even afstand nemen of juist betrokken blijven – de hoofdtelefoon anticipeert gemakkelijk op je behoeften en zorgt ervoor dat je intuïtief kan handelen.”

Sennheiser Momentum Wireless 

De Momentum Wireless wil de gebruiker snelle toegang tot muziek geven door met een aantal nieuwe functies te komen. Zo schakelt de Auto On/Off de koptelefoon automatisch aan of uit wanneer je de oorschelpen opent of dichtvouwt. Smart Pause reageert vervolgens op het op- en afzetten van de hoofdtelefoon met behulp van nabijheidssensoren en onderbreekt daarmee automatisch het afspelen van de audio. Bovendien kunnen gebruikers het toestel nu ook met hun stem bedienen.

De spraakassistenten kunnen geactiveerd op het drieknops interface op de Momentum Wireless, vooralsnog compatibel met Siri en Google Assistent. Ook Amazon Alexa komt binnenkort beschikbaar met een firmware-update via de Sennheiser Smart Control-app. De koppeling met je smartphone is met de hoofdtelefoon eenvoudig dankzij NFC en een automatische pairing-modus.

Het speakersysteem van de Momentum Wireless wordt gevoed door 42mm transducers die diepte en precisie van studiokwaliteit moeten leveren. Voor de audioweergave is er Bluetooth 5 compatibiliteit en ondersteuning van codecs zoals aptX, AAC en SBC. De aptX Low Latency zorgt voor synchronisatie tussen de audio en je beeldscherm. De ingebouwde equalizer geeft de gebruiker ten slotte zelf de controle over de geluidsbeleving via de Sennheiser Smart Control-app.

Onderweg schermt de Active Noise Cancellation (met drie standen) je af van omgevingslawaai. En in situaties waarin je je bewust wil blijven van wat er om je heen gebeurt, kan met de Transparent Hearing-functie naar eigen smaak het omgevingsgeluid worden gecontroleerd.

Momentum Wireless: de looks 

Net als de andere Momentum hoofdtelefoons biedt de nieuwe generatie een 'harmonieus samengaan van vorm en functie', aldus de enthousiaste fabrikant. De met schapenleer afgewerkte oorschelpen en de glasparel-gestraalde roestvrijstalen stelbeugels stralen subtiele luxe uit, maar verbeteren ook de gebruikservaring. Het zachte schapenleer van de gewatteerde oorschelpen en hoofdbeugel biedt draagcomfort, ook bij de lange luistersessies. De batterij heeft een werkingsduur van 17 uur. Met de inklapbare hoofdbeugel is de Momentum Wireless handig en compact op te bergen, in het meegeleverde etui.

De nieuwe Momentum Wireless is tot slot voorzien van TILE locatietechniek, zodat de haastige mens niet lang naar zijn hoofdtelefoon hoeft te zoeken; de geïntegreerde Bluetooth-tracker zorgt ervoor dat je je hoofdtelefoon via de TILE-app makkelijk opspoort.

De nieuwe Momentum Wireless is per direct leverbaar in zwart leer en heeft een adviesprijs van 399 euro. In november komt er bovendien een zandwitte uitvoering uit. Onze review verschijnt vandaag of morgen al!


EDITORS' CHOICE