NIEUWSPioneer

Pioneer toont nieuw AV-vlaggenschip SC-LX904

Het Japanse Pioneer bood onlangs een kijkje op een nieuw AV-vlaggenschip ontworpen om “de beste home theater functionaliteit” te leveren. De nieuwste toevoeging aan de prestigieuze Elite-productlijn van Pioneer, de 11.2-kanaals SC-LX904 zal officieel worden onthuld op de aanstaande 2019 CEDIA Expo in de VS, die op 10 september in Denver wordt geopend. Oh, er komt ook een kleiner broertje genaamd SC-LX704. 

Pioneer SC-LX904 en SC-LX704

De SC-LX904 van Pioneer, die vermoedelijk gezien moet worden als de opvolger van de SC-LX901, is geschikt voor het leveren van 11 x 140 Watt in acht Ohm en is gebouwd rond de zesde generatie van de Direct Energy HD-versterker van het merk, ontworpen om naar eigen zeggen gelijktijdige meerkanaalsversterking te ondersteunen. Het nieuwe AV-vlaggenschip is bijgewerkt met nieuwe voedingsspoelen en aangepaste condensatoren om ruis te verminderen en het geluid te verbeteren. Het ontwerp volgt wat Pioneer een “stereofonische filosofie met meerdere kanalen” noemt en wordt overal in het audiopad toegepast om meer levensechte reproductie te bereiken.

De bijgewerkte vermogenssectie verschijnt ook in een tweede toevoeging aan de Elite-serie - de 9.2-kanaals SC-LX704, met een vermogen van 9 x 135 Watt in acht ohm. Beide modellen staan gepland om in november in de winkels te verschijnen.

Gedeelde functies zijn onder andere Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced Surround Processing, 32-bit / 384-kHz digitaal-naar-analoogconversie op alle kanalen, en Pioneer's geautomatiseerde MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System) PRO, dat de frequentierespons gelijkstelt en compenseert die ontstaan door verschillen in luidsprekergrootte, niveau en afstand tot de zitplaats. Het systeem maakt ook gebruik van full-band fasecontrole om te zorgen voor “preciezere ruimteconditionering door aanpassing van de groepsvertraging in elke luidspreker” en wordt gezegd effectief te zijn voor alle luidsprekers, zelfs die geïnstalleerd boven de luisteraar.

Beide modellen hebben zeven hdmi-ingangen, waaronder één op het voorpaneel, drie hdmi-uitgangen, en ondersteunen 4K / 60-Hz doorvoer met HDCP 2.3, breed kleurengamma, 4K opschaling voor 1080p-bronnen en drie formaten met hoog dynamisch bereik (HDR) - Dolby Vision, HDR10 en HLG (Hybrid Log-Gamma).

Het gebruik van een geavanceerd “precisie quartz lock-systeem” in de LX904 en LX704 zou de jitter aanzienlijk verminderen en de nauwkeurigheid van de DA-conversie verbeteren wanneer de ontvanger via HDMI is aangesloten op een van de BluRay-spelers van Pioneer, zoals de UDP-LX500.

Voor verhoogde geluidskwaliteit bieden beide modellen twee audiocentrische modi: Audio Exclusive schakelt het hdmi-videosignaal uit en AV Direct schakelt de netwerkfunctionaliteit uit.

Extra functies zijn onder meer de volgende:

  • Dialoogverbetering voor het aanpassen van filmdialoog en zang in muziek
  • Mogelijkheid om maximaal drie “persoonlijke presets” te creëren die favoriete ingangen en instellingen voor volume en surround sound opslaan
  • Een Reflex Optimizer zou de audioweergave verbeteren van Dolby Atmos-compatibele luidsprekers met opwaarts gerichte drivers
  • Spraakbesturingsfunctionaliteit via Google Assistant en Alexa (via een toekomstige firmware-update)
  • Draadloze connectiviteit via ingebouwde Chromecast, Apple AirPlay 2, Bluetooth, DTS Play-Fi, Wi-Fi en Pioneer's FlareConnect
  • Toegang aan boord tot internetradio en een verscheidenheid aan online muziekdiensten, waaronder Tidal, Spotify, Pandora, Amazon Music en Deezer
  • Ondersteuning voor 24-bit / 192-kHz hoge resolutie audio in FLAC-, WAV-, AIFF- en ALAC-bestandsindelingen en DSD 2.8-, 5.6- en 11.2-MHz bestanden

Pioneer SC-LX904 en SC-LX704: prijs en leveringsinformatie

Beide toestellen zullen in de loop van de maand november op de markt komen. de SC-LX-904 gaat voor 2.699 euro over de toonbank en de SC-LX704 doet dat voor 1.799 euro. De koper kan kiezen tussen een zwarte of zilverkleurige uitvoering.


EDITORS' CHOICE