NIEUWSPMC

Luidsprekermerk PMC bij importeur Terrason Audio

Sinan Kökbugur | 02 september 2019 | Fotografie Fabrikant | PMC

Per 1 augustus jongstleden heeft Terrason Audio de distributierechten van PMC luidsprekers verkregen voor de Benelux. “PMC is een internationaal geroemde naam, zowel voor de professional als voor de muziekliefhebber. De mensen achter PMC hebben feitelijk het juiste recept gevonden om hun luidsprekers echt én mooi te laten klinken. Ze gaan er gewoon nog voor de pure muziek,” aldus Terrason Audio.

Professional Monitoring Company

PMC is een afkorting van Professional Monitoring Company. Het Britse bedrijf is opgericht in 1991 door Peter Thomas van de BBC en Adrian Loader van FWO Bauch. De combinatie van kennis en een levenslange passie voor muziek leidde tot de productie van PMC’s eerste product, de BB5-A, een actieve hoofdmonitor voor de studio. Dit ontwerp werd opgepikt door de BBC Maida Vale en Metropolis Mastering en blijft de referentie ter wereld, gebruikt door Prince, Stevie Wonder’s Wonderland Studio, Hospital HDTV Broadcast London en voor gerenommeerde klassieke labels als Decca en Harmonia Mundi. Veel van de hedendaagse filmthema’s zijn gemaakt met behulp van PMC, van eminente componisten als Henry Jackman, Thomas Newman, Tyler Bates en John Debney.

PMC is een van de weinige bedrijven die een Emmy hebben ontvangen voor hun bijdrage aan een uitstekende opname. Met film zou het gemakkelijker zijn om een lijst te maken van de blockbuster-films die geen gebruik maakten van PMC tijdens het proces van muziekproductie en -post! De lijst met films geproduceerd met PMC is eindeloos lang maar een aantal bekende belangrijke titels zijn: Titanic, Mission Impossible, Captain Phillips, Pearl Harbor, Game of Thrones – TV, Iron Man 1&2, Skyfall, Spiderman 1,2,3 en Pirates of the Caribbean en nog veel meer.

Bij PMC gaan wetenschap en kunst voortdurend samen. Kenmerkend zijn onder meer de zelfontwikkelde en handgemaakte midrange drivers, het gebruik van speciaal conusmateriaal, geselecteerde crossover componenten en natuurlijk hun transmissielijn-ontwerp. Resultaat zijn luidsprekers van de allerbeste kwaliteit, ongeacht prijsklasse.

De lijst van musici die voor de PMC audiokwaliteit hebben gekozen is lang, maar namen als Stevie Wonder, Elbow, Tony Bennet, Robbie Williams, Peter Gabriel, Kraftwerk, Coldplay en onze eigen Afro Jack liegen er toch niet om. Je vindt PMC onder meer in de studio’s van Sony Music, Universal Music, Decca en Capitol én in de huiskamers van muziekliefhebbers over de hele wereld.

Kijk voor meer informatie op www.terrason-audio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE