NIEUWSBryston

Bryston BDA-3.14: DA-converter en streamer, te zien op RMAF

Het Canadese Bryston heeft de BDA-3.14 gelanceerd, een DA-converter die ook is voorzien van streaming-functies. De nieuwe BDA-3.14 is volgens Bryston een doorontwikkeling van de BDA-3. Naar verwachting komt de BDA-3.14 in de loop van het vierde kwartaal van 2019 op de markt. Hij is alvast te zien op het aanstaande Rocky Mountain Audio Fest.

Bryston BDA-3.14 Streamer | DAC

De BDA-3.14 van het in 1962 opgerichte Canadese audiobedrijf Bryston heeft een streamer aan boord die muziek van een NAS of aangesloten USB-schijf kan afspelen. Ook kan de BDA-3.14 omgaan met de gangbare streamingdiensten zoals Qobuz en Tidal. Internetradio en ondersteuning van Roon zijn ook ingebouwd. De digitale verbinding tussen de streamer en de DAC loopt via het I2S-protocol. Een digitale volumeregeling is ingebouwd en de gebruiker kan Bryston’s app genaamd Manic Moose gebruiken om de BDA-3.14 te bedienen.

Het nieuwe apparaat kan PCM-signaal tot 32-bit/384 kHz vertalen, alsmede DSDx4. Alle signalen worden in hun eigen resolutie verwerkt zodat een bitperfect signaal wordt verwerkt. De klok is extreem nauwkeurig resulterend in een verwaarloosbare jitterwaarde. De analoge schakelingen zijn discreet opgebouwd, zonder IC’s.

Het totale aantal digitale ingangen is tien: vier stuks hdmi, twee stuks usb, AES/EBU, BNC, cinch en Toslink. Dan is er ook nog een RJ-45 aansluiting en de BDA-314 heeft ook nog een viertal usb-aansluitingen t.b.v. HDD’s, SSD’s en usb-sticks. Bediening kan ook via TCP/IP of RS-232 voor een geïntegreerde bediening met andere componenten.

Bryston BDA-3.14: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de nieuwe BDA-3.14 in de loop van het vierde kwartaal op de markt komen. Wij hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE