NIEUWSBurson Audio

Burson Conductor 3: DA-converter en klasse A hoofdtelefoonversterker

Het Australische audiobedrijf Burson Audio heeft de Conductor 3 Reference aangekondigd, een DA-converter met een klasse A hoofdtelefoonversterker aan boord. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf drie jaar besteed aan de ontwikkeling van de nieuwe Conductor 3. De gebruiker kan de klank aanpassen want de geplaatste opamps zijn vervangbaar. Burson heeft aangekondigd dat de levering van de Conductor 3 ongeveer halverwege de komende maand september zal beginnen. 

Burson Conductor 3 Reference

Is de Conductor 3 Reference een DA-converter of is het een hoofdtelefoonversterker? Het is allebei en dit soort combiapparaten zijn eerder regel dan uitzondering geworden. Het Australische Burson Audio heeft naar eigen zeggen drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling en introductie van de Conductor 3 Reference. Binnenkort kan hij worden geleverd.

De Conductor 3 heeft een klasse A hoofdtelefoonversterker aan boord die 7,5 Watt vermogen kan leveren aan 16 Ohm. Bij 300 Ohm is 0,58 Watt beschikbaar. Dat zal voldoende zijn voor de meeste gangbare hoofdtelefoons. DA-conversie komt voor rekening van een tweetal ESS9038 chips die signaal krijgen van een XMOS usb-chip van het Duitse Thesycon. De Conductor 3 kan DSD512 vertalen alsmede PCM-signaal tot 32-bit / 768 kHz. Ook bluetooth-connectiviteit is aanwezig en komt voor rekening van een chip van Qualcomm type CSR8675 (bluetooth 5.0 met aptX HD). Ruiswaardes en vervorming liggen buiten het bereik van het menselijk oor.

De voeding zet de binnenkomende 50-Hz-spanning om naar een 170 kHz-spanning die ver buiten het bereik van het menselijk gehoor ligt. Analoge en digitale secties krijgen vervolgens ieder hun eigen voedingspanning. De gebruiker kan alle instellingen op het grote en overzichtelijke centrale display zien. Het display is overigens draaibaar. Een metalen afstandbediening wordt meegeleverd.

Zoals met veel producten van Burson Audio, kan de gebruiker kiezen uit een aantal verschillende opamps. Wie meer wil weten kan de website van Burson Audio bekijken. De basisprijs van de Conductor 3 Reference is 1.800 Amerikaanse dollars, maar wie de Conductor 3 nu bestelt krijgt een korting van 400 dollar. We weten niet hoeveel de Conductor 3 in Nederland zal kosten, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, douaneheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE