Electrocompaniet introduceert geïntegreerde versterker ECI-80D

Het Noore audiobedrijf Electrocompaniet heeft de ECI-80D gelanceerd. Op de High End audiobeurs in München was het apparaat, dat is voorzien van analoge lijningangen, een draaitafelingang en digitale ingangen, al te bewonderen. Vanaf oktober 2019 zou de ECI-80D leverbaar moeten zijn.

Electrocompaniet ECI-80D: veelzijdige geïntegreerde versterker

De ECI-80D is de gloednieuwe, geïntegreerde versterker van Electrocompaniet voor ambitieuze hifibeginners, aldus het Noorse bedrijf. De nieuwe ECI-80D heeft veel van de technologische ontwikkelingen van zijn grote broers en zussen, maar dan voor een lagere prijs. De nieuwe ECI 80D biedt 2 x 80 Watt vermogen aan acht ohm. Dit wordt gerealiseerd door een speciaal ontwikkelde klasse AB-versterker.

De ECI-80D is uitgerust met enerzijds een geïntegreerde RIAA-voorversterker voor mm-elementen van hoogwaardige draaitafels en anderzijds tweeweg Bluetooth HD voor het streamen vanaf iOS, slimme Android-apparaten, Macs of pc’s en het streamen naar een hoofdtelefoon. Bovendien beschikt de ECI-80D over twee analoge cinch-ingangen, vijf digitale ingangen (2 x coax, 3 x Toslink), twee hoofdtelefoonuitgangen en natuurlijk het naar eigen zeggen legendarische Electrocompaniet-geluid en de unieke esthetiek van het Noorse audiobedrijf.

Kortom, Electrocompaniet biedt een uiterst uitgebreide en dynamische geïntegreerde versterker met een aantrekkelijk compact formaat. De ECI-80D is volgens de fabrikant in staat om vrijwel elke luidspreker op de markt adequaat te bedienen. De ECI 80D is, net als alle producten van Electrocompaniet, zorgvuldig afgestemd tussen een goede basverlenging en bediening, een gedetailleerd open middenbereik en een warm, gedetailleerd hoge tonenbereik. “Dit alles is gedaan om ervoor te zorgen dat deze goed gevulde versterker je favoriete muziek reproduceert zoals deze is opgenomen”, aldus het bedrijf.

Electrocompaniet ECI-80D: prijs en leveringsinformatie

Vanaf oktober 2019 zou de ECI-80D in de winkel moeten liggen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor Nederland maar op Duitstalige websites zagen wij een prijs van 2.100 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE