NIEUWSDenon

Denon DCD-600NE en PMA-600NE: geïntegreerde versterker en cd-speler


Sinan Kökbugur | 22 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | Denon

Vandaag kondigde het Japanse Denon, naar eigen zeggen al sinds 1910 wereldmarktleider op het gebied van hoogwaardige home entertainment en persoonlijke audioproducten, twee nieuwe hifi-producten aan: de PMA-600NE geïntegreerde versterker met Bluetooth en de DCD-600NE cd-speler. De nieuwe producten zorgen volgens het bedrijf voor een superieur geluid en connectiviteit tegen een betaalbare prijs, waardoor muziekliefhebbers hun muziekgenot met natuurgetrouwe audioweergave naar een hoger niveau kunnen tillen. Vanaf volgende maand liggen de apparaten in de winkel.

Dankzij zorgvuldig gekozen componenten en meer dan honderd jaar ervaring op het gebied van design en technologie zijn de nieuwste geïntegreerde versterkers met ingebouwde Bluetooth en cd-speler uit de 600-serie ideaal om een hifi-systeem op te bouwen of uit te breiden, aldus de aanhef van het persbericht van Denon.

Denon PMA-600NE: geïntegreerde versterker met analoge en digitale aansluitingen

Denon heeft als toonaangevend Japans audiobedrijf alles op alles gezet om in vrijwel elk aspect van de nieuwe 600-serie storingen te verwijderen en een buitengewone geluidskwaliteit te behouden. De PMA-600NE geïntegreerde versterker wordt aangedreven door de Denon Advanced High Current (AHC) Single Push-Pull-versterkerschakeling en levert 70 Watt vermogen per kanaal (4 Ohm, 1 kHz, THD 0,7%, 2-kanaals). Net als de hificomponenten uit de Denon 800- en 1600-productlijn is de PMA-600NE voorzien van digitale aansluitmogelijkheden, waaronder bluetooth-connectiviteit, ondersteund door een 24-bit/192kHz DA-converter die zorgt voor een fantastische geluidskwaliteit tijdens het afspelen van digitale bestanden.

“Geen enkel Denon-product verlaat de fabriek zonder het Sound Master-keurmerk. Ons team in Japan test elk product nauwkeurig om ervoor te zorgen dat de geluids- en bouwkwaliteit gelijk zijn aan andere producten uit de Denon New Era-serie,” vertelt Shinichi Yamauchi, Sound Master bij Denon. “De nieuwe producten uit de 600-serie leveren hetzelfde nauwkeurige, heldere en krachtige Denon-geluid omdat ze gebouwd zijn volgens hetzelfde hifi engineering concept. Dit houdt in dat ze net als andere hifiproducten van Denon voorzien zijn van geavanceerde componenten, geavanceerde versterking en layout, en een geavanceerd circuitontwerp. De algehele look, geluidskwaliteit en ontwerpintegriteit van de PMA-600NE zijn ongeëvenaard als je kijkt naar de prijs.”

Ingenieurs van Denon zorgen voor een groot dynamisch bereik door elk component zorgvuldig te kiezen en het versterkercircuit zorgvuldig te vervaardigen om een frequentierespons tot 100 kHz te garanderen. De hoofdvoedingstransformator is voorzien van gescheiden gerolde bekabeling voor de audio- en aansturingsschakelingen en een geïntegreerde microprocessor met een stop-modus. Dankzij de selecteerbare analoge modus kan de versterker dienst doen als puur analoge versterker, omdat de digitale ingangen en bluetooth dan worden uitgeschakeld. Door hoogfrequente digitale invloeden tijdens analoog luisteren te vermijden, kunnen luisteraars genieten van hun favoriete analoge bronnen met een ongekende helderheid en gedetailleerde weergave.

De PMA-600NE heeft niet alleen digitale ingangen en gewone cinch-lijningangen, maar is ook voorzien van een draaitafelingang.

De PMA-600NE is voorzien van een Direct Mechanical Ground-constructie en het door Denon ontwikkelde chassis met Signal Level Divided Construction (SLDC) zodat trillingen en invloeden van buitenaf worden geminimaliseerd en alleen de werkelijke en bedoelde nuances van de muziek worden versterkt en overgebracht.

De PMA-600NE heeft vijf analoge ingangen waaronder Phono-ingang (MM) met een nieuw EQ-circuit met hoog vermogen, draadloos streamen via Bluetooth, twee optische ingangen en een coaxiale ingang.

Denon DCD-600NE: cd-speler met analoge en digitale uitgang

Denon ontwikkelt al meer dan 35 jaar hoogwaardige cd-spelers voor de particuliere en de commerciële markt. Dit erfgoed is de basis van de Denon DCD-600NE cd-speler. De cd-speler ondersteunt CD, CD-R/RW, MP3 en WMA-formaten en is voorzien van de technologie AL32 Processing waardoor het geluid van de discs altijd optimaal is.

De voedingstransformator is direct boven de isolatoren geplaatst om ongewenste trillingen te voorkomen. En voor muziekliefhebbers die hun luisterervaring naar een nog hoger niveau willen tillen: dankij de Pure Direct-modus gaat het geluid direct naar de versterkers. De display op het voorpaneel kan het geluid vervormen en wordt daarom uitgeschakeld, waardoor een helder en nauwkeurig geluid wordt geproduceerd.

Bovendien zijn de circuitpatronen in de DCD-600NE zorgvuldig ontworpen om de signaalpaden zo kort mogelijk te maken. Dankzij gelaagde en kortere circuits worden storingen tussen de linker- en rechterkanalen verminderd en de negatieve invloed op de audiosignalen geminimaliseerd. Als resultaat produceren de circuitpaden in de DCD-600NE een zuiverder audiosignaal dat de originele opnames eer aan doet.

Denon PMA-600NE DCD-600NE: prijzen en leveringsinformatie

De PMA-600NE geïntegreerde versterker (399 euro) en de DCD-600NE cd-speler (279 euro) zijn in september 2019 verkrijgbaar via de erkende Denon-verkooppunten. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige of zwarte uitvoering.


MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »