NIEUWSRoon

Roon's nieuwe internetradiodirectory: Curators Wanted!

Sinan Kökbugur | 21 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | Roon

Roon Labs, maker van de bekende Roon software, is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe volwaardige browser voor internetradio. Het bedrijf vraagt gebruikers om een bijdrage te leveren bij het selecteren en catalogiseren van radiostations. Wie belangstelling heeft om een bijdrage te leveren wordt opgeroepen om zich te melden.

Internetradio via Roon

Roon Labs is naar eigen zeggen hard bezig met het bouwen van een nieuwe browser voor internetradio. We weten niet wanneer de nieuwe browser zal worden gelanceerd. Roon Labs roept gebruiker op om zich te melden en te helpen met het selecteren en catalogiseren van radiostations. Hieronder de informatie die wij aantroffen op de website van Roon Labs.

We zijn hard aan het werk aan onze volgende release, en een van de meest opwindende veranderingen waaraan we werken, is een volwaardige internetradiobrowser, ter vervanging van onze huidige "plak de URL" -benadering.

In de komende weken gaan we honderden internetradiostreams organiseren in categorieën die gebruikers kunnen doorbladeren, zoals "Jazz", "Nieuws", "Parijs", enz. Om ervoor te zorgen dat we een fantastische reeks stations hebben wanneer we deze functie lanceren, hebben we hulp van de community nodig. Dus, zijn wij op zoek naar Roon leden die ons willen helpen als Internet Radio Curators om ervoor te zorgen dat de meest populaire zenders worden toegevoegd aan de directory en ons te helpen om de beste stations te selecteren uit de hele wereld.

Het Internet Radio Curation Team krijgt toegang tot een speciale webtool waarmee curators stations kunnen toevoegen, kunnen zorgen dat ze schone en nauwkeurige gegevens weergeven in Roon en kiezen onder welke categorieën ze verschijnen. Curatoren krijgen ook toegang tot een privédiscussieruimte in de Roon Community, waar ze rechtstreeks kunnen samenwerken met andere curatoren en het Roon-team.

Een paar opmerkingen over het  aanmelden als curator:

  • Curatoren zijn niet verplicht om een bepaald aantal uren vrijwilligerswerk te doen, maar we hopen dat iedereen die zich aanmeldt hier de komende weken wat tijd aan zal kunnen besteden - het is vrij eenvoudig om een station aan het systeem toe te voegen in 5-10 minuten, en onze hoop is dat de meeste curatoren 20 stations of meer kunnen bijdragen.
  • Een curator hoeft geen 'expert' te zijn om curator te zijn. Roon zal helpen het proces te begrijpen, en hoewel er onderweg veel beslissingen moeten worden genomen, is het voor het grootste deel echt heel eenvoudig. De belangrijkste vaardigheid is aandacht voor detail. Als je veel weet over een bepaald type muziek of zenders in jouw regio of land, is dat geweldig, maar als je de komende maand een paar uur kunt bijdragen aan het project, is dat geweldig!
  • Als je geïnteresseerd bent in een leidende rol bij het organiseren van specifieke soorten zenders - zoals "Jazz" of "Nederland" of "Duitstalig" of wat dan ook, laat het ons zeker weten als je je aanmeldt

We zijn erg enthousiast om dit project in een hogere versnelling te zetten, aldus Roon Labs.

Wie belangstelling heeft kan verder kijken op de website van Roon Labs.

MERK

EDITORS' CHOICE