NIEUWSAMR Audio

Topontwerper John Curl gaat werken voor iFi Audio en AMR

Topontwerper en ingenieur John Curl heeft zich bij de Britse audiobedrijven iFi en AMR aangesloten als technisch consultant. Curl zal nauw samenwerken met technisch directeur Thorsten Loesch van iFi om ervoor te zorgen dat alle circuitontwerpen volledig zijn geoptimaliseerd. De eerste producten met zijn input zijn onder meer iFi's nieuwe ZEN-assortiment desktop-audioproducten, waarvan de eerste eind augustus wordt gelanceerd, samen met geheel nieuwe high-end componenten van AMR, gepland voor 2020.

John Curl: een korte geschiedenis

John's plaats in high-end audio's hall of fame werd gecementeerd toen hij het “complementaire differentiële ingangscircuit” ontwikkelde, terwijl hij de mengpaneel van de Grateful Dead in 1968 bouwde. Je kunt dit solid-state circuit nog steeds vinden als een benchmark in handboeken die gaan over high-performance audio.

Bovendien werkte Curl begin jaren zeventig samen met een jonge Mark Levinson om de nu legendarische JC Levinson Audio Systems JC-2 voorversterker te creëren. De JC-2 is het eerste op zichzelf staande product met het complementaire differentiële ingangscircuit van Curl. De JC-2 werd vervolgens gevolgd door de ML-2 Klasse A eindversterker.

Sindsdien werkte John Curl samen met vele andere armaturen in de high-end audioscene, waaronder Dave Wilson en Jeff Roland.

John Curl: nu en nabije toekomst

Tegenwoordig werkt Curl met een selecte groep gerenommeerde audiobedrijven, waaronder het Amerikaanse audiobedrijf Parasound. Sommige producten van Parasound hebben de initialen van John Curl in de typeaanduiding staan. iFi Audio en AMR, twee Britse zusterbedrijven, zijn ongetwijfeld verheugd om de vruchten te plukken van de uitzonderlijke ervaring die Curl heeft opgedaan bij het bedenken van enkele van de beste audiocircuits van de afgelopen 50 jaar.

Vincent Luke, Sales Director bij iFi Audio en AMR: “we zijn verheugd om de uitzonderlijke expertise van John toe te voegen aan ons getalenteerde team van technische ontwerpers, geleid door Thorsten Loesch. Zijn inzicht zal ons helpen de sonische lat verder te verhogen met producten van zowel iFi als AMR, van draagbare en desktopaudio tot de allerbeste high-end hi-fi componenten, we zullen de grenzen van ontwerp, functionaliteit en prestaties blijven verleggen.”

We zijn benieuwd naar de eerste producten.


EDITORS' CHOICE