NIEUWS

Rupert Neve Designs lanceert Fidelice productlijn

Het Amerikaanse Rupert Neve Designs heeft de Fidelice productlijn gelanceerd. De Fidelice productlijn omvatten een DA-converter, phono-versterker en hoofdtelefoonversterker. De nieuwe producten zullen voor het eerst aan het publiek worden getoond op de CanJam London Show komend weekend. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt.

Rupert Neve Designs Fidelice

Rupert Neve Designs heeft zijn wortels in de professionele wereld liggen. Josh Thomas, algemeen directeur van Rupert Neve Designs, verklaart als volgt: “we zijn enorm trots op de prestaties van de Fidelice productlijn. De nieuwe producten bieden een referentie in studio’s en in veeleisende thuissituaties.”

De Fidelice productlijn heeft drie leden.

Rupert Neve Precision DAC

Het eerste lid is een DA-converter die voorzien is van een Pentaconn en XLR gebalanceerde output voor hoofdtelefoons en een geheel nieuw circuitontwerp met AKM-decoderchips, die zijn uitgerust met precisieklokken. Alle gangbare frequenties worden ondersteund tot PCM 384 kHz en DSD512 (22,4 MHz). De gebruiker heeft de gebruikelijke ingangen tot zijn beschikking en kan het analoge signaal via XLR of cinch naar een versterker leiden. De nieuwe DA-converter heeft ook volumeregeling aan boord en kan ook als voorversterker worden ingezet, mede vanwege de aanwezigheid van een analoge cinch-ingang.

Rupert Neve Precision Phono Pre-Amplifier

Met zowel MM (47 kOhms, 110 pF of 220 pF) als MC (100 Ohm, 220 pF) ingangen, die respectievelijk 40 dB en 60 dB gain bieden, zijn de trappen van de Precision Phono Pre-Amplifier gebouwd rond klasse A circuits met krachtige JFET's en BJT's. Een schakelaar op het voorpaneel schakelt het 11.4 Hz-rumblefilter van het apparaat uit / in.

Rupert Neve Precision Headphone Amplifier

De nieuwe hoofdtelefoonversterker heeft uitsluitend analoge schakelingen aan boord en is voorzien van een drietal analoge ingangen. Hoofdtelefoons kunnen uitsluitend met een jackplug worden aangesloten.

Rupert Neve Designs: prijzen en leveringsinformatie

De hoofdtelefoonversterker en phono-versterker zullen naar verwachting eind augustus geleverd kunnen worden. De DA-converter zal beschikbaar zijn vanaf eind september. Prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

EDITORS' CHOICE