NIEUWS

Verloren in de tijd

Gastauteur | 03 augustus 2019

In de muziek zijn er veel nummers geschreven over tijd. Jim Croce – Time in a bottle, bijvoorbeeld. Jim zingt hoe hij graag tijd in een fles zou willen vangen. Maar denk ook eens aan Deep Purple – Child in time. Ook een prachtig voorbeeld over tijd in een nummer, dat zo verweven is met de melodie en tekst. Maar tijd hoort niet in een flesje, tijd hoort om de pols.

=== Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met één van onze partners ===

Muziekliefhebbers verliezen regelmatig de tijd. In de luistersessies, die soms kunnen oplopen tot diep in de nachtelijke uren, vergeten ze zelfs te eten. Zo gegrepen door de muziek, brengen liefhebbers van muziek hun tijd door bij een set prachtige speakers of elegante koptelefoons. Maar ook voor de muziekliefhebbers die de tijd regelmatig vergeten is er een goede oplossing. Een oplossing die ook nog eens past bij de aard van het beestje. Een echt horloge, maar dan wel met een digitale voetnoot. Want op een analoog horloge vergeet men te kijken. Met een digitaal horloge aan de pols weet de audioliefhebber precies wanneer er een plaspauze ingelast moet worden. Dit scheelt ook een hoop vervelende momenten tijdens luistersessies.

Audioliefhebbers zijn mensen die luisteren naar hun gevoel en weten hoe kostbaar tijd is. Tijd is een gegeven van moeder natuur en kostbaarder van zeldzame lp’s. Deze tijd brengen audioliefhebbers het liefste door met hun favoriete muziek. Dus iedere minuut telt en in deze digitale eeuw kan eenvoudig tijd een luisterpartner worden. Een luisterpartner die digitaal om de pols zit.

Audioliefhebbers geven het liefst hun geld uit aan muziek of apparatuur om het te beluisteren, maar ze zouden er goed aan doen om een klein stukje te investeren in tijd. Een stukje tijd dat kostbaar is. Een stukje tijd voor om de pols. Want tijd hebt je niet, tijd krijg je. Misschien is er wel geen mooier cadeau om te geven of om te krijgen dan tijd. 

Dus als er straks wordt gevraagd wat je voor je verjaardag of kerst of sinterklaas zou willen hebben, antwoord dan als een echte audioliefhebber: Ik zou graag tijd willen.


EDITORS' CHOICE