NIEUWSTeufel

Teufel opent pop-up store aan de Coolsingel in Rotterdam

Rotterdam krijgt een ‘vleugje’ Berlijn aan de Coolsingel. Teufel, een van de grootste Duitse fabrikanten van audioproducten, heeft vandaag een pop-up store in Rotterdam geopend. Teufel is vanaf heden bij Inconcept op de Coolsingel 83 tijdelijk te bewonderen met een select aantal producten, variërend van koptelefoons en portable speakers tot stereo- en multiroomspeakers.

Teufel strijkt neer in Rotterdam

Teufel geniet grote bekendheid in het thuisland Duitsland”, zegt Sascha Mallah, CEO van Teufel in Duitsland. “Onze kracht ligt met name in de verkoop van audioproducten via onze uitgebreide online winkel. Los van de flagshipstore in de shoppingmall Bikini Berlijn en een brandstore in Essen en Wenen hebben we verder geen fysieke winkels. Het pop-up storeconcept is voor Teufel dan ook uniek. We kijken ernaar uit om Nederlanders, en met name de Rotterdammers, nóg bekender te maken met ons uitgebreide assortiment van audio-oplossingen.”

Hans Kuik, initiatiefnemer van Inconcept, voegt hieraan toe: “We zijn heel blij met de muzikale dimensie die Teufel binnen ons concept brengt. We hebben verschillende concepten die variëren van fashion tot lifestyle en van boeken tot designmeubelen. Daarnaast hebben we een uitgebreide lunchroom en maken onze barista’s de lekkerste koffie. Inconcept is dan ook een totaalbeleving in hartje Rotterdam die met de komst van Teufel een muzikale touch heeft gekregen,” aldus Kuik.

Teufel: online winkel vs. fysieke winkel

Veel winkels en winkelketens hebben moeite om te concurreren met online winkels en openen daarom vaak zelf een online winkel. Het omgekeerde vindt de laatste jaren ook steeds vaker plaats: een online winkel opent een fysieke locatie waar klanten producten kunnen bekijken en uitproberen. Wie een audioproduct wil uitproberen, zal daartoe naar een fysieke winkel moeten gaan.

Teufel had al eerder een winkel in Amsterdam, maar deze winkel is al meer dan twee jaar geleden gesloten. Kennelijk was er toch iets mis met het bestaansrecht van deze winkel. De winkel bevond zich in de Van Baerlestraat en mogelijk was de huurprijs te hoog. Teufel probeert het nu kennelijk opnieuw. We mogen veronderstellen dat Teufel heeft geleerd van zijn Amsterdamse avontuur. Wellicht heeft de nieuwe winkel in Rotterdam wel bestaansrecht. De toekomst zal het leren.

Over Teufel

Teufel is een van de grootste Duitse fabrikanten van audioproducten. Het assortiment varieert van stereo-, multiroom- en portable speakers, tot koptelefoons, soundbars en home cinema systemen. Het bedrijf begon in 1980 in Berlijn met de ontwikkeling van luidsprekerkits die mensen zelf in elkaar konden zetten. Inmiddels is het bedrijf met meer dan tweehonderd werknemers in heel Europa naar eigen zeggen de nummer één in directe verkoop van audioproducten. Sinds de oprichting zet het bedrijf de trend op gebieden zoals stereo, surround-sound en draagbare oplossingen. Goed geluid staat bij Teufel altijd op de allereerste plaats, aldus het bedrijf.

MERK

EDITORS' CHOICE