NIEUWSFinal

Final introduceert over-ear hoofdtelefoon D8000 Pro Edition

De Japanse hoofdtelefoonbouwer Final heeft een Pro-versie van zijn over-ear hoofdtelefoon D8000 aangekondigd. De nieuwe D8000 Pro Edition heeft ook Final’s Air Film Damping System, net als de D8000, maar de Pro Edition zou beter afgestemd zijn op de weergave van gecomprimeerde popmuziek of rockmuziek. De koper heeft de keuze uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering.

Final D8000 Pro Edition: over-ear hoofdtelefoon

Final Audio bouwt hoofdtelefoons in allerlei soorten en maten, zowel in-ear als over-ear modellen. Ruim een jaar geleden lanceerde het bedrijf de D8000. De D8000 krijgt gezelschap van de D8000 Pro Edition.

Ook de nieuwe D8000 Pro Edition is voorzien van Final’s eigen Air Film Damping System (AFDS). Naar eigen zeggen combineert Final hiermee de voordelen van een planar-driver met de voordelen van een dynamischer driver. De magneten van de driver worden in een cirkel uitgesneden en bekleed met een flinterdunne geperforeerde metalen plaat. Deze minimale uitsparingen zorgen ervoor dat aan beide zijden van het membraan een luchtlaag ontstaat die het diafragma vertraagt en uiteindelijk contact van het membraan met de magneet voorkomt. Het resultaat is een luchtkussen, dat fungeert als een natuurlijke rem voor buitensporige doorbuiging, zodat het eerder beschreven negatieve effect van planaire magnetische drivers in de ware zin van het woord in “lucht oplost”.

Volgens Final is de D8000 Pro Edition beter afgestemd op de weergave van gecomprimeerde rock / popmuziek in vergelijking met de eerdere D8000. Dit zou een optimale reproductie moeten geven van zeer dynamische klassieke stukken. Volgens Final's International Sales & Marketing Manager, Kyo-san, vertaalt de hertuning van de D8000 Pro zich in een meer uitgesproken weergave van middentonen en hoge tonen en het vermogen om harder te spelen. Andere veranderingen zijn onder meer nieuw ontwikkelde, versterkte oorstukken en een in-house geproduceerde, zilvergecoate kabel (3 m lange, 6,35 mm aansluiting) die naast de OFC-kabel van 1,5 m / 3,5 mm wordt geleverd voor gebruik met draagbare spelers.

De hoofdtelefoon heeft een impedantie van 60 Ohm en een gevoeligheid van 98 dB/mW. Het gewicht is 523 gram. Meer gegevens zijn nog niet beschikbaar.

Final D8000 Pro Edition: prijs en leveringsinformatie

De D8000 Pro komt op de markt in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. We weten nog niet wanneer de levering zal beginnen. We weten ook nog niet hoeveel de nieuwe hoofdtelefoon zal kosten. Ter indicatie, de eerdere D8000 heeft een adviesprijs van 3.500 euro. Wij vermoeden dat de D8000 Pro Edition ook ergens in dat prijssegment zal liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE