NIEUWSFinal

Final Audio B-Serie: in-ear hoofdtelefoons van roestvrij staal

Het Japanse audiobedrijf Final heeft de B-Serie van in-ear hoofdtelefoons gelanceerd. De drie leden heten B1, B2 en B3 en hebben alledrie behuizingen gemaakt van roestvrij staal. Alledrie zijn voorzien van afneembare kabels en zijn per direct te koop.

Final B-Serie

Final Audio heeft de release aangekondigd van haar B-serie oortelefoons met de B1-, B2- en B3-modellen. Final, opgericht in Japan door de inmiddels overleden Kanemori Takai, drukte zijn stempel op de markt met zijn eerste product, dat een baanbrekende en zeer gewaardeerd draaitafelelement was met een achthoekige luchtkernspoel en een cantilever gemaakt van een diamant van één karaat. Final ging door met het maken van originele hifiproducten en in 2009 verwierf het een nieuwe hoofdtelefoon- en oortelefoonfabriek. Final Audio Design was geboren. Sindsdien produceert het nieuwe merk in-ear hoofdtelefoons en biedt het in-ear hoofdtelefoons en OEM-hoofdtelefoons. Final ontwikkelt en produceert zelf drivers.

De B-Series van Final bevat meerdere driver-setups, een primeur voor het merk.

Final B1

Met een roestvrijstalen behuizing afgewerkt in chroomroze goud, is de B1 zeker in het oog springend. Oordop heeft een hybride aansturing van een gebalanceerde armatuurdriver en een dynamische driver, beide ontwikkeld door Final Audio. De verzilverde koperen kabel maakt de afwerking af. Final geeft aan dat de B1 is afgestemd op een levendig geluid met hoge resolutie.

Final B2

De B2 is eveneens gehuisvest in roestvrij staal met een geborstelde gunmetal afwerking en beschikt over Final's gebalanceerde armatuur driver. De vervangbare OFC koperen kabel is een volgens het bedrijf een compliment voor het ontwerp. Bij de B2-tuning draait alles om duidelijkheid en zuivere details, waarbij realistische stemmen en instrumenten op natuurlijke wijze worden gereproduceerd.

Final B3

Het derde model in de serie sportieve roestvrijstalen behuizingen is bekleed met een frosty zilveren afwerking. Final's gebalanceerde armatuur drivers vertalen het elektrische signaal naar muziek. Je krijgt ook verzilverde koperen kabels in de bundel. Final stelt dat de klank van de B3 veel ruimte en breedte biedt, en voegt daaraan toe: “het indrukwekkende geluidsbeeld en de topextensie laten je de meest delicate geluiden onderscheiden.”

Alledrie modellen worden geleverd met verschillende pasvormen en een opberg- en transportdoosje.

Final B-Serie: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe in-ears van Final zijn per direct te koop. De prijzen zijn als volgt..

  • Final B1: 685 euro
  • Final B2: 290 euro
  • Final B3: 485 euro 

MERK

EDITORS' CHOICE