NIEUWS

Materics Audio Sistema Alfa: apart vormgegeven componenten uit Italië

Het Italiaanse audiobedrijf Materics Audio heeft een beperkt portfolio dat bestaat uit een set luidsprekers en een versterker. Het bedrijf stelt op zijn website te werken aan een uitbreiding van het portfolio met één gemeenschappelijke factor en dat is het gebruik van het materiaal Azanite A+, een zelfontwikkelde soort kunststeen. De vormgeving van de producten is apart. Het bedrijf geeft een levenslange garantie op zijn producten. 

Materics Audio: Azanite A+

Materics Audio is een merknaam van het in Italië gevestigde Advanced Global Solution (AGS). Bij het ontwerpen van audioproducten realiseerde het bedrijf zich naar eigen zeggen dat geen enkel materiaal de eigenschappen had waarnaar het op zoek was. Traditionele materialen zoals hout hebben last van resonanties en introduceren vaak ongewenste kleuring in het geluid: de luisteraar hoort de luidspreker niet, hij hoort het hout. Steen aan de andere kant, werkt wonderwel omdat het een zuiver geluid biedt, omdat het bijna niet resoneert. Hout kan gemakkelijk zijn om mee te werken en is relatief betaalbaar, maar het heeft ongewenste akoestische eigenschappen. Steen daarentegen heeft goede akoestische eigenschappen, maar is niet bruikbaar om compacte luidsprekers te maken. Geen enkel bestaand materiaal zou effectief in de behoeften kunnen voorzien. Dus heeft het bedrijf een nieuw materiaal uitgevonden: enter Azanite A+

Azanite A+ heeft de akoestische eigenschappen van steen, terwijl het hetzelfde lichte gewicht van hout heeft en de eigenschap om te worden gevormd. Azanite A+ is een kunststeenmateriaal gemaakt door de laboratoria van AGS, het moederbedrijf. Na jaren van proeven en experimenten met verschillende materialen, is het juiste materiaal gevonden. Azanite A+ kan niet gemakkelijk worden bekrast of beschadigd, het is brandveilig, het kan zowel hoge temperaturen als een hoge vochtigheid verdragen, het kan niet worden aangetast door zuren en het wordt gemakkelijk onderhouden en schoongemaakt.

Niet alleen zijn de producten in Azanite tijdloos qua ontwerp, maar ze zijn ook eeuwig, aldus Materics Audio. Of het nu de versterker is of de luidsprekers, de producten zijn een erfstuk dat wordt doorgegeven aan de volgende generatie en een geweldig voorbeeld van het beste ontwerp van de 21e eeuw. Dankzij de extreme stijfheid biedt Azanite A+ dezelfde akoestische eigenschappen als steen. Het belangrijkste voordeel dat het biedt, is het wegvallen van resonanties die het geluid van de luidsprekers zouden veranderen. Dit zorgt ervoor dat het geluid dat afkomstig is van de luidsprekers van Materics Audio, onberispelijk en kristalhelder is, waardoor je in de muziek kunt duiken alsof de muzikanten voor je aan het spelen zijn.

Azanite kan in veel verschillende tinten worden gekleurd. Omdat het een extreem flexibel materiaal is, kan de koper een grote verscheidenheid aan kleuren worden geboden, waaronder zwart, wit en marmer. Geen twee eenheden zijn hetzelfde: elk product heeft verschillende tinten en iets andere kleuren vanwege de manier waarop Azanite wordt bewerkt. Dat is net als natuursteen: je kunt niet twee perfect identieke stukken marmer vinden, noch twee identieke stukken graniet. Net als producten die zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zijn producten gemaakt met Azanite uniek.

Materics Audio: Sistema Alfa

Het duurde jaren om Sistema Alfa te ontwerpen, maar uiteindelijk vond Materics Audio de juiste balans om het pure, onberispelijke geluid van een live uitvoering in huis te geven. “We wilden het allerbeste op het gebied van audiokwaliteit bereiken en we hebben voor niets minder genoegen genomen. We weten dat onze klanten deze mentaliteit met ons delen en daarom hebben we al die energie en jaren van werk in dit project gestoken: om onze passie op de best mogelijke manier met je te delen,” aldus Materics Audio.

Sistema Alfa bestaat uit drie delen: Zero.Uno, een set luidsprekers gemaakt van Azanite, Zero.Esse, de standaards die magnetisch met de luidsprekers zijn verbonden en Zero.Dieci, een pure klasse A-versterker. De versterker kan twee keer 40 Watt leveren en is voorzien van analoge lijningangen, een draaitafelingang en digitale ingangen. Ook kan verbinding worden gemaakt via bluetooth (5,0, aptX HD) en AirPlay 2. Het frequentiebereik loopt van 6 Hz tot 50 kHz op niveau -0,5 dB. De Zero.Uno luidsprekers hebben een impedantie van acht Ohm.

Voor het overige is het bedrijf een beetje geheimzinnig want er staan verder niet heel veel gegevens op de website van Materics Audio. Prijsinformatie en bijvoorbeeld een lijst van dealers hebben wij niet gevonden. Een belangstellende wordt uitgenodigd om per e-mail of via een webformulier contact te zoeken met het bedrijf.

Meer weten? Kijk dan op de website van Materics Audio.


EDITORS' CHOICE