NIEUWSLoewe

Loewe is failliet en stopt met de productie van televisies

De Duitse televisiefabrikant Loewe is failliet en stopt met het produceren van nieuwe televisies. Per 1 juli wordt het werk stopgezet. Dit is overigens niet de eerste keer dat het slecht gaat: in 2013 werd het bedrijf nog gered door investeerders, toen er tevens sprake was van een faillissement.

Loewe is failliet

Loewe, ooit een grote Duitse televisiefabrikant, is failliet en moet per 1 juli het werk neerleggen. Tegenover de Duitse krant Die Zeit zegt het management van het bedrijf dat crediteuren geen nieuwe leningen meer willen verstrekken. Ook is onduidelijk of de medewerkers nog betaald kunnen worden. Na 1 juli heeft het gros van de vierhonderd medewerkers van het bedrijf geen werk meer. Tien tot vijftien mensen blijven nog wel actief als een soort basisbezetting, waardoor het investeringsproces kan worden afgerond, aldus directeur Ralf Vogt.

Het merk zou nog wel een toekomstplan hebben opgesteld. Daarin zou staan beschreven dat de productie in Duitsland behouden geen realistisch doel is, ook niet wanneer het faillissement voorkomen wordt. Eerder dit jaar vroeg Loewe al uitstel van betaling aan, waardoor al duidelijk was dat er financiële problemen waren (na de financiële problemen uit 2013). De fabrikant werd in 1923 opgericht en wordt gezien als één van de grondleggers van de televisie. In de afgelopen jaren richtte het bedrijf zich voornamelijk op dure televisies.

Update: Reactie van Dr. Ralf Vogt, CEO van Loewe:

"In tegenstelling tot bij onze klanten en leveranciers hebben we bij onze zekerheidsgerechtigden helaas niet de nodige steun in de vorm van een lening gevonden om onze activiteiten in stand te houden. Omwille van het insolventierecht zijn wij daarom verplicht onze schuldeisers te beschermen door onze bedrijfsvoering voorlopig per 1 juli 2019 met de laagst mogelijke kostenlast op te schorten. Dit moet ervoor zorgen dat het begonnen investeringsproces kan worden voortgezet"

De Raad van Bestuur voor de Loewe Groep heeft een toekomstconcept uitgewerkt.

"We hebben zeer positieve feedback gekregen van onze partners, zowel van de klanten als van de leveranciers. Onze partners hebben ons hun volledige steun voor de toekomst beloofd en hebben dit de afgelopen weken al bewezen. Ongeacht het type procedure, het management zal ook het lopende beleggersproces in de standaardprocedure ondersteunen en werken aan de implementatie van het beschreven toekomstconcept"

Peter Nortmann, manager Verkoop en Marketing, vervolgt:

"Loewe zal er alles aan blijven doen om een sterk en overtuigend merk te blijven voor onze jarenlange distributiepartners en eindklanten, om snel terug te keren naar de volledige leveringscapaciteit en om zich aantrekkelijk in de markt te positioneren," Bovendien zullen wij samen met onze partners de sterke punten van het premiummerk Loewe meer dan in het verleden benutten door middel van licentiehandel, ook internationaal”.
MERK

EDITORS' CHOICE