NIEUWSAudioQuest

AudioQuest DragonFly Cobalt DA-converter is jongste lid DragonFly-familie

Het Amerikaanse AudioQuest heeft de DragonFly Cobalt gelanceerd, het jongste lid in de succesvolle DragonFly-familie. De Cobalt is een DA-converter tevens voorversterker tevens hoofdtelefoonversterker, en dit alles weer verpakt in het van het merk bekende formaat van een USB-stick. In deze 'stick' vind je onder andere een ESS ES9038Q2M DAC-chip.

AudioQuest DragonFly Cobalt: kleine DA-converter

“De DragonFly Cobalt, ons nieuwe DAC vlaggenschip, doet wat muziekliefhebbers over de hele wereld zijn gaan verwachten van de meervoudig bekroonde DragonFly familie: neem een natuurlijk mooi, verleidelijk geluid en ontdoe het van waas en mist die niet eens merkbaar waren totdat de Cobalt ze verwijderd heeft,” aldus de verklaring van de fabrikant.

Hoe is dit mogelijk? Net als de veelgeprezen DragonFly Red heeft ook de Cobalt een robuuste 2,1-Volt uitgang om bijna elke hoofdtelefoon probleemloos aan te sturen. Voorts maakt de nieuwe DragonFlyCobalt gebruik van een bit-perfecte digitale volumeregeling met een uitstekende signaal-ruisverhouding. Tevens wordt er gezorgd voor naadloze compatibiliteit met Apple en Android-apparaten, en is het uitzonderlijk competente en betaalbare MQA weergever.

De introductie van de DragonFly Cobalt zal een nieuw precedent scheppen. Dit wordt mogelijk gemaakt door meerdere belangrijke upgrades:

  • Nieuwe, meer geavanceerde ESS ES9038Q2M DAC-chip met een minimum-fase slow roll-off filter voor meer natuurlijk geluid.
  • De superieure PIC32MX274 microprocessor van Microchip trekt nog minder stroom en verhoogt de verwerkingssnelheid met 33 procent.
  • Verbeterde filtering van de voeding die specifiek de immuniteit tegen wifi, bluetooth en cellulaire ruis verhoogt.
  • Inclusief een bijpassende DragonTail USB-C naar Female USB adapter. Alle DragonTails gebruiken AQ's Carbon-level USB-kabel technologie.

Natuurlijk maakt de Cobalt gebruik van Gordons Rankin’s veelbesproken en unieke StreamLength asynchrone-overdracht USB-code. Ook wordt met behulp van Gordon’s monoClock technologie een ultra-low-jitter clock gegenereerd uit de ESS ES9038Q2M DAC chip die zowel alle ESS functies als microcontrollers bestuurt. Deze superieure klok maakt het voor de DragonFly Cobalt mogelijk om een hogere resolutie en helderheid te bieden dan DAC's met meerdere klokken.

Al deze kwaliteit is verpakt in een slanke nieuwe behuizing die slechts 57,5 x 18,6 x 11,9 millimeter meet, waardoor de nieuwste DragonFly niet alleen 10 procent kleiner is maar ook een beetje meer broekzakvriendelijk.

De verkoopprijs van de DragonFly Cobalt is net geen 300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE