NIEUWSPanasonic

Panasonic OLED televisies ondersteunen de Netflix Calibrated Mode

Panasonic heeft onthuld dat zijn 2019 OLED televisies de Netflix Calibrated Mode zullen ondersteunen, een beeldmodus die de tv op dezelfde manier configureert als videomakers hun monitoren kalibreren in postproductie, waardoor mastering van studiokwaliteit de woonkamer bereikt. Met deze activiteit breidt Panasonic de weergave van de meest nauwkeurige beelden ook uit naar streaming content. 

Netflix Calibrated Mode: beeld zoals de filmmaker het heeft bedoeld

Panasonic en Netflix delen een lange geschiedenis van samenwerken en zorgen samen naar eigen zeggen voor entertainment in de best mogelijke kwaliteit. Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen Panasonic OLED televisies nu Netflix programma's en films in de beste vorm weergeven. Met één eenvoudige instelling ervaren Netflix gebruikers precieze kleuren, accuraat dynamisch contrast en vloeiende bewegingen precies zoals de maker het heeft bedoeld. De beeldmodus van Netflix die Calibrated Mode heet is van toepassing op de gehele Netflix catalogus, waaronder tv-series, documentaires, films en meer.

De Netflix Calibrated Mode zal ingeschakeld kunnen worden wanneer er via de ingebouwde applicatie naar Netflix Originals wordt gekeken. Televisieseries of films die door Netflix geproduceerd worden kunnen van de gekalibreerde modus gebruikmaken om een geoptimaliseerde weergave te bieden en om de televisie te configureren op dezelfde manier als dat de contentcreators hun monitoren tijdens de post-productie hebben gekalibreerd. Het is nu bijvoorbeeld gemakkelijker dan ooit voor fans van de Netflix serie ‘Stranger Things’ om de troebele details van de ‘Upside Down’-wereld precies te ervaren zoals de makers het voor ogen hadden.

"Kwaliteit betekent alles voor ons, en we zijn zeer verheugd de Netflix Calibrated Mode naar de OLED tv's van Panasonic te brengen, zodat onze gebruikers de keuze hebben om alle verbazingwekkende Netflix content te ervaren op de meest authentieke manier", aldus Rob Caruso, vicepresident van apparaat partnerschappen bij Netflix.

"Panasonic's doel voor 2019 is om 'meer' Hollywood naar 'meer' huizen te brengen. We hebben dit gedaan door Dolby Vision en Dolby Atmos naar onze modellen te brengen. Met deze samenwerking met Netflix doen we het opnieuw: het brengen van studiokwaliteit naar meer kijkers", zei Yasushi Murayama, hoofd van audiovisuele producten voor Panasonic in Europa.

Modellen die de Netflix Calibrated Mode ondersteunen zijn: GZW2004 series, GZT1506 series, GZW1004 series, GZW954 series.


EDITORS' CHOICE