NIEUWSHiFiMan

HiFiMan TWS600: bluetooth-oordopjes met ontvangst tot 150 meter

True Wireless high end in een typisch op het gemak georiënteerd productsegment? Dat is precies wat het in de VS gevestigde HiFiMan Electronics, het bedrijf dat is opgericht door Fang Bian, heeft onthuld op CanJam SoCal 2019, waar de nieuwe TWS600 True Wireless Earphone voor het eerst werd getoond. Volgens het bedrijf worden de TWS600's medio juli 2019 verzonden en hebben ze klasse 1 bluetooth-ontvangst tot een afstand van 150 meter. Dat is een stuk meer dan de concurrenten. 

HiFiMan TWS600: draadloze oordopjes met groot draadloos bereik

Je zou verwachten dat een high-end hoofdtelefoonfabrikant bedrijf een nieuwe driverconfiguratie aankondigt, misschien een aantal exotische materialen. We hadden niet verwacht dat het in New York gevestigd HiFiMan zich met zijn nieuwe draadloze in-ears genaamd TWS600 zou concentreren op een transmissiebereik van 100 meter of meer. Omdat fabrikanten tot nu toe niet de noodzakelijke aangepaste elektronica voor een groot transmissiebereik konden maken, hebben alle andere consumentenelektronicabedrijven zich gericht op het creëren van energiezuinige oplossingen waarmee de gebruiker meer afspeeltijd heeft. Veel makers proberen vooral om goedkopere alternatieven te creëren. Zeer weinig fabrikanten hebben geprobeerd de geluidsweergave te verbeteren, gezien de bluetooth-beperkingen voor signaaloverdracht.

HiFiMan lijkt dit als een gebied dat aandacht verdient te hebben geïdentificeerd. HiFiMan belooft “een nieuw True Wireless-oordopjesontwerp te leveren dat aantoonbaar beter klinkt en een betere bluetooth-ontvangst biedt in vergelijking met de meeste concurrerende modellen die momenteel op de markt zijn.”

De levering van de nieuwe TWS600 volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon van HiFiMan staat gepland voor midden juli en bieden een technologische draai met bluetooth die de ontvangst tot 150 meter verlengt, dankzij de aanpassing door het bedrijf van de standaard True Wireless-chip. De verbeteringen in RF-ontvangst resulteren in een aanzienlijk verlengd signaalbereik. Het bedrijf onthult nog niets over keuzes van ondersteunde codecs.

Uiteraard is ook de nodige aandacht besteed aan de drivers en de rest van het technische ontwerp. De TWS600 oordopjes hebben, naast het uitgebreide bereik van de bluetooth-transmissie, het nieuwe topologische membraanontwerp van HiFiMan, waarbij elk oordopjesdiafragma is bedekt met een nanodeeltjescoating die bijdraagt aan de productie van meer details dan gewoonlijk voor draadloze in-ear hoofdtelefoons.

Het bedrijf onthult ook dat de TWS600 verschillende andere ingrediënten zal bevatten op het gebied van driverontwerp. De Advanced Alloy Voice Coil van het bedrijf maximaliseert bijvoorbeeld de vocale helderheid en de volledige geluidsreproductie, terwijl de sterke magneet zorgt voor maximale gevoeligheid, hetgeen essentieel is voor het bereiken van het best mogelijke geluid uit smartphones, tablets en andere draagbare apparaten.

“Er is geen gebrek aan True Wireless-producten. De markt wordt ermee overspoeld, dus we weten dat als we iets aparts en opvallends moeten bouwen om voorop te blijven,” zegt Dr. Fang Bian, oprichter en CEO van HiFiMan. “Met de TWS600 behalen we niet alleen een uitstekende geluidskwaliteit, maar dankzij de creativiteit en knowhow van ons technisch team kunnen we onze klanten een ongeëvenaarde bluetooth-ontvangst bieden.”

Hoewel het bluetooth-bereik hoger zal zijn dan wat tot nu toe beschikbaar is (uiteraard ook afhankelijk van de bluetooth-specificaties van het zendende apparaat), beloven de nieuwe TWS600-oordopjes nog steeds een speeltijd van 5,5 uur, met nog eens 33 uur beschikbaar vanaf de draagbare oplaadcassette. En nog een prettige eigenschap voor een high-end product: de TWS600 is en IPX4-gecertificeerd voor weerstand tegen zweet en vuil.

“Dit is het jaar waarin HiFiMan zijn aandacht op draadloze audio richt. Van wat wij beschouwen als de beste in-ear hoofdtelefoon in ons bedrijf tot hoofdtelefoons van audiofiele kwaliteit die zijn ontworpen voor kritisch luisteren, willen we de allerbeste producten aanbieden aan elke luisteraar die het beste in vorm en functie waardeert,” voegt Dr. Bian eraan toe.

HiFiMan TWS600: prijs en beschikbaarheid

De TWS600 True Wireless Earphones zullen vanaf medio juli 2019 verkrijgbaar zijn bij Amazon en de online winkel van HiFiMan, naar verluidt voor een prijs van net geen 200 dollar. We weten nog niet of de TWS600 ook naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Een belangstellende in Nederland moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, mogelijke invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE