NIEUWS

IsoAcoustics Delos: voor een trillingvrije draaitafel

Het Canadese bedrijf IsoAcoustics heeft een isolatieplatform aangekondigd met de naam Delos. De IsoAcoustics Delos is expliciet ontworpen om draaitafels en elektronische componenten te isoleren van interferentie veroorzaakt door externe trillingen en resonanties. Waarom de naam Delos? Omdat dat de naam is van het drijvende eiland in de Griekse mythologie.

IsoAcoustics Delos

De nieuwe platforms van IsoAcoustics bestaan uit de gepatenteerde isolatietechnologie van het bedrijf met een solide op een slagersblok lijkend platform voor een stabiele ondergrond voor met name draaitafels. De massa van het dichte esdoornhout en de geïntegreerde IsoAcoustics-isolatoren worden gecombineerd om eventuele interferentie door externe en structurele trillingen te elimineren. Het beloofde resultaat is een superieure audioprestatie met meer duidelijkheid en details, aldus IsoAcoustics.

De Delos-platformen zijn verkrijgbaar in twee maten: 45,5 cm (breedte) x 38 cm (diepte) en 56 cm (breedte) x 40,5 cm (diepte), verkrijgbaar in diktes van 4,5 of 7,5 centimeter. De grotere maat heeft een extra rij geïntegreerde isolatoren en heeft een maximaal draagvermogen van 40,8 kilogram (4,5 centimeter dik) of 45,4 kilogram (7,5 centimeter dikte). Het kleinere formaat kan ondertussen een gewicht dragen tot 24,9 kilogram (4,5 cm dikte) en 29,5 kilogram (7,4 cm dikte) dragen.

De IsoAcoustics Delos-serie is vanaf begin juli verkrijgbaar. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar – ter indicatie – op een Engelstalige website zagen wij een prijs beginnend bij 400 Britse ponden. Een Nederlandse belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, mogelijk invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE