NIEUWSTannoy

Tannoy Platinum B6-BL: tweeweg monitorluidspreker

De Britse luidsprekerbouwer Tannoy heeft de Platinum B6-BL gelanceerd, een modern ogende tweeweg monitorluidspreker met een strak ontworpen voorkomen. Volgens Tannoy is de neutrale zwarte kleur gekozen om de luidspreker bij ieder interieur te laten passen. We hebben nog geen prijsinformatie en ook geen leveringsinformatie ontvangen, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Tannoy Platinum B6-BL

De in 1926 opgerichte Britse luidsprekerbouwer Tannoy heeft de Platinum B6-BL, een tweeweg monitorluidspreker, gelanceerd. De nieuwe Platinum B6-BL is feitelijk het zwarte broertje van de Platinum B6-WH, een witte versie, en de Platinum B6-BU, een notenhouten versie. “Dynamische, duidelijke en ongecomprimeerde uitvoeringen brengen nieuw leven in je muziek voor een rijke sonische ervaring,” aldus de fabrikant.

De Platinum B6-BL wordt aangeprezen als een moderne en stijlvolle tweeweg boekenplankluidspreker voor kleine tot middelgrote ruimtes. De 6,5-inch middentoner/woofer met een conus van papier en composietmateriaal levert geweldige prestaties met een uitstekende dynamiek, aldus de bouwer. De tweeter heeft een diameter van één inch met een gecoate silk dome. Neodymium-magneten zorgen voor een sterk magnetisch veld voor authentieke weergave. Een op maat ontworpen cross-over verhoogt naar eigen zeggen de Tannoy-norm voor uitmuntendheid.

De Platinum B6-BL is een basreflex-systeem met de poort aan de achterkant. De baffle is vrij van zichtbare schroeven gemonteerd en heeft een afritsbaar rooster.De zwarte afwerking is bij uitstek geschikt voor zelfs de meest geavanceerde omgeving. Tannoy kan optioneel een standaard leveren. De Platinum B6-BL is ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en heeft een garantietermijn van tien jaar.

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Tannoy Platinum B6-BL leverbaar zal zijn en voor welke prijs. Als wij meer weten, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

MERK

EDITORS' CHOICE