NIEUWS

Studio Electric F2: nieuwe vloerstaander uit de VS

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Studio Electric heeft de F2 gelanceerd, een vloerstaande luidspreker met zelfontwikkelde drivers aan boord. Bijzonder is de combinatie van basreflex techniek en gesloten techniek. We weten niet of en wanneer de luidsprekers naar Nederland zullen en voor welke prijs maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Studio Electric F2

De in Salt Lake City in de VS gevestigde luidsprekerfabrikant Studio Electric heeft de lancering aangekondigd van de F2, een vloerstaande luidspreker. Het portfolio van het bedrijf is met vier modellen bescheiden te noemen. Voortbouwend op het succes van de M4, een tweeweg monitorluidspreker en de FS1, een vloerstaander, is de F2 naar eigen zeggen de poging van het bedrijf om opnieuw te definiëren wat er kan worden bereikt in een vloerstaande luidspreker van minder dan 10.000 dollar.

Dave MacPherson managing partner bij Studio Electric, heeft een 30-jarige geschiedenis met het ontwerpen en bouwen van luidsprekersystemen voor professioneel en thuisgebruik. Volgens het bedrijf zijn duizenden luidsprekers ontworpen door Dave over de hele wereld in gebruik. “Onze monitors zijn door recensenten en eigenaren geroemd als een nieuwe referentie. Nu willen we een grotere luidspreker bieden met dezelfde geweldige klankmatige eigenschappen als de M4,” aldus McPherson.

De F2 is een 2½-weg luidspreker met twee van Studio Electric's eigen HighX -woofers en een recent ontwikkelde 1-inch soft dome-tweeter. De cross-over heeft spoelen met nauwe toleranties en condensatoren van ClarityCap. De uitgebreid verstijfde kast heeft een 1,5 inch dikke baffle. Een verscheidenheid aan exotisch hardhoutfineer is beschikbaar (op de foto’s staat de afwerking in Afrikaanse Padauk).

Het ontwerp van de F2 is een beetje uniek. “We weten dat het een beetje onorthodox is om zowel gesloten systeem als basreflex lage frequentie drivers in hetzelfde systeem te gebruiken. En eerlijk gezegd, het bracht enkele uitdagingen met zich mee. Maar uiteindelijk hebben we een systeem gemaakt met een solide laagfrequente uitbreiding tot ongeveer 30 Hz, inclusief het moeiteloze middenbereik en de soepele weergave van hoge tonen die onze vorige ontwerpen bekend gemaakt hebben,” aldus het bedrijf.

Studio Electric F2: prijzen en leveringsinformatie

Studio Electric verkoopt direct aan de consument, maar belangstellende dealers worden uitgenodigd om zich te melden. De prijs van de Studio Electric F2 is 6.900 tot 8400 dollar, afhankelijk van de afwerking, maar dat zijn Amerikaanse prijzen die niet voor Europa gelden. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Studio Electric.EDITORS' CHOICE