NIEUWSRHA

RHA T20 Wireless: draadloos of bedraad te gebruiken in-ear hoofdtelefoon

Het Britse RHA heeft een nieuwe in-ear hoofdtelefoon uitgebracht genaamd T20 Wireless. Feitelijk is de T20 Wireless afgeleid van het bestaande model T20, maar, zoals de naam al doet vermoeden, de T20 Wireless heeft een accu en bluetooth-connectiviteit aan boord. De IPX4-gecertificeerde T20 Wireless is voor 230 euro te koop.

RHA T20 Wireless

De T20 Wireless is de nieuwste hoofdtelefoon van het in Groot-Brittannië gevestigde audiobedrijf RHA. De nieuwe in-ear hoofdtelefoon wordt aangeprezen als een combinatie van de beste aspecten van de bestaande T20 met toevoeging van bluetooth-connectiviteit. De oordoppen kunnen ook worden voorzien van een gewone signaalkabel. Dat is handig als de accu leeg is of als de luisteraar het maximale frequentiebereik wil benutten.

De T20 Wireless is voorzien van RHA’s eigen DualCoil drivers met een diameter van tien millimeter. Twee onafhankelijke spoelen drijven het membraan van de driver aan. De behuizing van de oordoppen is gemaakt van roestvrij staal. De MMCX-aansluiting maakt aansluiting van de gangbare kabels mogelijk. RHA levert ook een geschikte kabel mee.

De gebruiker krijgt drie akoestische filters meegeleverd om het geluid naar smaak aan te passen. Om de T20 Wireless in een breed scala van oren te laten passen zijn verschillende siliconen pasvormen bij de levering inbegrepen.

De T20 Wireless is niet een volledig draadloos model, maar krijgt muzieksignaal van de aangesloten SecureFlex Bluetooth nekband die MMCX-stekkers heeft voor verbinding met de oordoppen. De nekband biedt een accuduur van circa twaalf uur en een microfoon voor het voeren van telefoongesprekken. De nekband heeft een trilfunctie zodat geen enkele telefoonoproep gemist hoeft te worden.

De oordoppen hebben een gewicht van acht gram per stuk. Het frequentiebereik loopt van 16 tot 40 kHz, mits gebruik wordt gemaakt van een muzieksignaalkabel. Bluetooth beperkt immers het frequentiebereik. RHA levert een etui van neopreen mee zodat alles netjes bij elkaar blijft.  De oordoppen en de SecureFlex nekband zijn IPX4-gecertificeerd en zouden dus tot op zekere hoogte zweet- en waterbestendig moeten zijn.

De garantietermijn is drie jaar. Voor een bedrag van 230 euro wisselt de T20 Wireless van RHA van eigenaar.

 

 

 

 

 EDITORS' CHOICE