NIEUWSAvid

Avid Integra: instapmodel geïntegreerde versterker

Terwijl het Engelse audiobedrijf Avid Hifi wereldwijd bekend staat om zijn toonaangevende draaitafels, is het doel van de oprichter altijd geweest om een compleet audiosysteem van 'naald tot oor' aan te bieden. Het bedrijf heeft nu de Integra gelanceerd, een geïntegreerde versterker met een hoogwaardige phono-trap aan boord. De koper kan kiezen tussen een zwarte en zilverkleurige uitvoering. 

Avid Integra: geïntegreerde versterker

Vanaf de introductie van de bekroonde phono-versterkers en de Reference Series-versterkers, heeft Avid Hifi zijn technische ontwerpen en keuzes naar lager geprijsde ontwerpen laten sijpelen. De nieuwe Integra wordt het nieuwe instapmodel geïntegreerde versterker van Avid en net als alle andere producten van het bedrijf is de versterker naar eigen zeggen ontworpen om topprestaties en betrouwbaarheid te bieden.

De Integra stamt rechtstreeks af van de Sigsum, op dit moment de enige geïntegreerde versterker in het portfolio. De Integra is kleiner maar de specificaties zijn volgens Avid niet minder indrukwekkend. De voeding van de Integra  maakt gebruik van een enorme 750 VA transformator en 88.000 μF afvlakcapaciteit voor een grote dynamiek. Verder heeft de Integra op maat gemaakte condensatoren en een ALPS volumeregeling.

Avid is een draaitafelbedrijf dat ook hoogwaardige versterkers en luidsprekers bouwt en verkoopt, maar Avid verkoopt geen digitale componenten. Het bedrijf heeft een naam hoog te houden als het gaat om phono-versterkers. De Integra heeft de volledige Pellar Phonostage aan boord die volledig compatibel is met alle gangbare elementen.

Extra functies zijn onder meer een speciale hoofdtelefoonversterker en mono en mute-functies. Alle producten worden geproduceerd en getest in Avid’s fabriek in Kimbolton nabij Huntingdon (Verenigd Koninkrijk).

Avid Integra: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zwarte of zilverkleurige afwerking. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland.


EDITORS' CHOICE