NIEUWSDenon

Denon DRA-800H stereoversterker met netwerkmogelijkheden

Denon heeft zijn eerste stereoreceiver met netwerkmogelijkheden aangekondigd. De DRA-800H is ontworpen voor tweekanaals muziekliefhebbers die 'op zoek zijn naar de kracht, precisie en details die te vinden zijn in Denon-versterkers zonder compromissen te moeten sluiten op het gebied van streaming en tv-verbindingsfuncties', aldus de fabrikant.

Denon DRA-800H

De Denon DRA-800H biedt een mix van toegewijde hoge kwaliteit tweekanaals audio naast een geavanceerd videodeel dat volledige 4K Ultra HD-video ondersteunt en HDMI ARC. Met FM/DAB+ -radio, een speciale Phono-ingang, Wi-Fi-integratie en veel digitale ingangen, waaronder HDMI, kunnen liefhebbers van muziek en film hun luister- en thuisbioscoopervaring op elk gebied upgraden.

De DRA-800H kan worden geïntegreerd met elke tv, streaming muziekservice, spraakbesturingsplatform en ieder smart-apparaat. Achter het aluminium voorpaneel beschikt de stereoreceiver over hoogwaardige versterking.

Denon voor- en eindversterker

Denon heeft de DRA-800H ontworpen met aangepaste weerstanden en condensatoren van audiofiele kwaliteit, rijkelijk lenend van de ontwerpprincipes en hifi-componenten uit hogere modellen. De nieuw ontworpen eindversterkersectie heeft een links/rechts symmetrisch ontwerp en speciale condensators van Denon. Met een zuurstofvrije koper (OFC) wikkelingstransformator voor een betere geluidskwaliteit levert de DRA-800H 100 watt per kanaal (8ohms, 20Hz-20kHz, THD: 0,08%, 2-kanaals aangedreven). Dubbele differentiële DAC-circuits en strikt geselecteerde componenten helpen de pre-eindversterkersectie ongewenste signaalruis te verminderen en een hogere geluidskwaliteit te bereiken. Door zijn compatibiliteit voor luidsprekers met een lage impedantie biedt de DRA-800H meer stabiliteit met een breed scala aan luidsprekers.

De DRA-800H is uitgerust met AKM AK4458 32-bit D/A-converters en beschikt over audiodecodering met hoge resolutie voor meerdere lossless bestandstypen, waaronder ALAC, FLAC en WAV tot 24-bit / 196 kHz. De DRA-800H is ook compatibel met DSD-bestanden van 2,8 / 5,6-MHz (DSD is het audiocoderingsformaat van SACD). Via USB op het voorpaneel of via netwerkbronnen krijg je toegang tot de inhoud van je opslagapparatuur. Bestandstypen zoals MP3 en WMA worden ook ondersteund.

Geavanceerd HDMI-videodeel

Voor een extra dimensie aan films, tv-programma’s en games heeft de DRA-800H vijf HDMI-ingangen en één uitgang, die ondersteuning biedt voor: 4K Ultra HD 60Hz video, 4: 4: 4 Pure Color sub sampling, High Dynamic Range (HDR10), Hybrid Log-Gamma (HLG), 3D en BT.2020 pass-through. HDCP 2.3-verwerking is beschikbaar op alle HDMI-poorten, zodat gebruikers overweg kunnen met tegen kopiëren beveiligde inhoud. HDMI Audio Return Channel (ARC) maakt overdracht van audio rechtstreeks van een smart TV naar de DRA-800H mogelijk via een aangesloten HDMI-kabel.

HEOS multiroom en spraakbediening

HEOS multiroom zorgt voor draadloze muziekstreaming in één of meerdere kamers via HEOS compatibele apparaten. Stream muziek van bekende gratis en premium diensten, zoals: Spotify, Deezer, TuneIn Internet Radio, Sound Cloud, Tidal en Tidal. De DRA-800H werkt bovendien met Google Assistant en Apple Siri die kunnen worden gebruikt om het volume aan te passen, naar het volgende nummer te gaan en meer.

De DRA-800H zal in juli verkrijgbaar zijn bij erkende Denon-dealers in een zwarte of zilveren uitvoering voor een adviesprijs van 649 euro. Ga voor meer informatie naar www.denon-hifi.nl

MERK

EDITORS' CHOICE