NIEUWSSchiit

Schiit Ragnarok 2: stereoversterker met aparte hoofdtelefoonversterker

Het Californische audiobedrijf Schiit heeft de Ragnarok 2 uitgebracht, een geïntegreerde stereoversterker die voorzien is van een zwaar uitgevoerde hoofdtelefoonversterker. De Ragnarok 2 volgt de oude Ragnarok op die met pensioen is gegaan. De volumeregeling is in het nieuwe model van 64 naar 128 stappen gegaan.

Schiit Ragnarok 2: versterker voor luidsprekers of hoofdtelefoons?

Is de tweede generatie Ragnarok van het Californische bedrijf Schiit een 60 Watt per kanaal klasse AB geïntegreerde versterker met een speciale hoofdtelefoonversterker? Of is het een krachtige 24 Watt gebalanceerde – of 6 Watt single-ended – hoofdtelefoonversterker gewapend met luidsprekeruitgangen? Het is allebei, maar volgens Schiit is de Ragnarok 2 meer een luidsprekerversterker dan een hoofdtelefoonversterker.

De nieuwe versterker is voorzien van Nexus-technologie. Dit is volgens Schiit een unieke differentiële stroom-feedback topologie die zowel single-ended als gebalanceerde inputs en outputs verwerkt zonder conversie. De versterker beschikt onder andere ook over een modulaire structuur die voor een meerprijs zowel een draaitafelingang voor mm-elementen als een multi-bit digitale module kan integreren. Verder is een 128-staps relaisschakelaar volumeregelaar aan boord en voor de allereerste keer een afstandsbediening.

De eindtrap werkt zonder condensatoren in de signaalweg. Op het front is een jackplug-aansluiting en een symmetrische aansluiting voor een hoofdtelefoon geplaatst. De hoofdtelefoonversterker kan 3 Watt aan 300 Ohm leveren in gebalanceerde modus. Ook het thermische ontwerp is nieuw met externe koelribben voor een lagere bedrijfstemperatuur.

Schiit Ragnarok 2: prijs en leveringsinformatie

De Schiit Ragnarok 2 kost in Europa 1.579 euro, op dit moment. De prijs voor de mm-ingang en de DAC-module hebben wij niet kunnen vinden, maar afgaande op de Amerikaanse prijzen zal dan vermoedelijk pakweg 300 euro meer neergeteld moeten worden. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Schiit Audio.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »