NIEUWSAvid

Avid Reference Ruby: eerste element van draaitafelbouwer Avid

Het Britse audiobedrijf Avid Hifi bouwt draaitafels, versterkers en luidsprekers. Wie een draaitafel van Avid koopt, zal een element van een ander bedrijf moeten betrekken, maar daar is verandering in gekomen. Avid heeft Reference Ruby uitgebracht, de eerste van een reeks van drie mc-elementen. Avid kan dus vanaf nu een compleet systeem leveren.

Avid Reference Ruby

Avid Hifi was present op de afgelopen High End audiobeurs in München. Het in 1995 opgerichte bedrijf levert al jaren draaitafels maar voor een arm en element diende een koper zich tot een ander bedrijf te wenden. In 2017 heeft Avid zijn eerste draaitafelarmen aan het publiek laten zien. Dit jaar heeft het bedrijf zijn eerste element aan het publiek getoond. Een koper kan dus vanaf nu een complete draaitafel van Avid kopen. Aangezien Avid ook versterkers en luidsprekers bouwt, kan een klant zijn hele hifisysteem bouwen van componenten van Avid. Kleine kanttekening: Avid bouwt geen digitale componenten, dus een cd-speler, streamer of DA-converter zal van een ander bedrijf moeten komen.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Reference Ruby een cantilever gemaakt van massief robijn. De bewegende massa is verminderd door minder spoelwikkelingen te gebruiken om “de dynamiek te verbeteren, maar de output is een gezonde 0,32 mV vanwege het vergrote magneetsamenstel,” aldus de verklaring van Avid. De totale massa is 9,1 gram. De behuizing die is gemaakt van onbekend materiaal is door Avid intern ontworpen en vervaardigd.

We weten nog niet wanneer de Reference Ruby naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 6.000 Britse ponden.


EDITORS' CHOICE