Cambridge Audio AX-serie: budgetaudio met hoge prestaties

Het Engelse audiobedrijf Cambridge Audio heeft de AX-productlijn gelanceerd, een gloednieuwe reeks hificomponenten. De AX-productlijn is ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en heeft elke muziekliefhebber iets te bieden, waardoor hij de perfecte balans vindt tussen prestaties en betaalbaarheid, aldus Cambridge. We hebben nog geen prijzen voor Nederland maar geen enkel apparaat is duurder dan 500 dollar of 450 Britse ponden.

Cambridge Audio AX-productlijn: AXC-serie, AXA-serie en AXR-serie

De nieuwe AX-productlijn van het meer dan vijftig jaar oude Cambridge Audio is verdeeld in een drietal sub-productlijnen genaamd AXC, AXA en AXR. Het gaat om een viertal apparaten: een cd-speler, een geïntegreerde versterker en een tweetal receivers. Cambridge levert zijn “Great British Sound”, een pure, ongefilterde audio-ervaring die de bedoelingen van de artiest weerspiegelt - niets toegevoegd, niets weggenomen. Voorts stelt Cambridge dat techniek uit duurdere modellen is overgenomen.

Cambridge Audio AXC35: cd-speler

Met een enkele analoge RCA-uitgang, afstandsbediening en een slanke Lunar Grey en zwarte afwerking, is de AXC35 de perfect betaalbare cd-speler voor iedereen die op zoek is naar een goede en betaalbare cd-speler. De AXC35 bevat ook de optie van een coaxiale digitale audio-uitgang. De nieuwe AXC35 is ook geschikt voor het afspelen van thuis opgenomen CD-R-, CD-RW- en CD-ROM-schijven met daarop MP3- en WMA-bestanden.

Cambridge Audio AXA35: geïntegreerde versterker

De geïntegreerde AXA35-stereoversterker heeft naar eigen zeggen een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding en biedt een vermogen van 35 Watt per kanaal, vier analoge cinch-ingangen, een enkele cinch-uitgang voor opnamedoeleinden en een usb-poort met 5 Volt/500 mA voor het toevoegen van een bluetooth-ontvanger. Dan is er ook nog een 3,5 millimeter extra stereo-ingang op het voorpaneel.

De AXA35 wordt geleverd met een afstandsbediening, een draaitafelingang en een hoofdtelefoonuitgang van 6,3 millimeter.

De AXA35 is verkrijgbaar in het Lunar Grey en zwart kleurenschema van het AX-assortiment.

Cambridge Audio: AXR85 en AXR100 stereo-receivers

Met zowel kracht als flexibiliteit in overvloed, is de AXR85 stereo-receiver een ideale keuze voor de meer veeleisende luisteraar. Met 85 Watt kunnen twee stereoluidsprekerzones worden aangestuurd. Verder heeft de AXR100 een breed scala aan aansluitmogelijkheden: drie analoge cinch-ingangen, een draaitafelingang, een cinch-uitgang voor opnamedoeleinden en subwooferuitgangen. Dan is er ook nog een 3,5 millimeter jackplugingang en een 6,3 millimeter hoofdtelefoonuitgang op het front gemonteerd.

De AXR85 heeft een FM/AM-tuner en een ingebouwde Bluetooth-ontvanger voor draadloze streaming.

Aan de top staat de AXR100 stereo-receiver, die de AXR85 als sjabloon neemt maar vervolgens digitale ingangen (twee optische en één coaxiale) toevoegt. Het vermogen is met 100 Watt ook iets hoger.

Cambridge Audio AX-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

De AXC- en AXA-series zijn vanaf medio 2019 verkrijgbaar bij Cambridge Audio en Amazon. Het AXR-assortiment is vanaf juli 2019 verkrijgbaar. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar ter indicatie geven we hieronder de prijzen in dollars en Britse ponden zoals we die o.a. aantroffen op de website van Cambridge Audio.

  • AXC35 CD player: 349 dollar, 299 Britse ponden
  • AXA35 integrated amplifier: 349 dollar, 299 Britse ponden
  • AXR85 stereo receiver: 399 dollar, 349 Britse ponden
  • AXR100 stereo receiver: 499 dollar, 449 Britse ponden

MERK

EDITORS' CHOICE