NIEUWSBose

Bose NC Headphones 700: eerste lid van nieuwe productlijn

Het Amerikaanse Bose heeft een nieuwe productlijn van noise cancelling hoofdtelefoons aangekondigd. De Headphones 700 is het eerste lid van de nieuwe familie. Later zullen nog twee in-ear modellen volgen. De bekende QuietComfort-benaming is kennelijk verlaten. Is dit het einde van de gerenommeerde QuietComfort-lijn van het merk?

Bose Noice Cancelling Headphones 700

De benaming van de nieuwe Bose Noise Canceling Headphones 700 wijkt af van de QuietComfort-merknaam waar Bose sinds de komst van het eerste paar in 2006 zo bekend om staat in de markt voor noise-cancelling-koptelefoons. En dit werpt de vraag op: is dit het einde van de 13-jarige Bose QuietComfort-reeks?

Feit is dat het Amerikaanse bedrijf al heeft aangekondigd om meer modellen in deze productlijn uit te brengen. De nieuwe Headphones 700 is een over-ear model en krijgt later dit jaar gezelschap van de echt draadloze en supercompacte Bose Earbuds 500. Volgend jaar zullen de naar eigen zeggen baanbrekende draadloze Bose Noise Cancelling Earbuds 700 volgen.

Bose lijkt er een beetje op gebrand om een nieuw type hoofdtelefoon in te voeren. De 700 zal bestaan naast de QC35 II (lees onze recensie over de QC35 II van Bose). Veel van de functies zijn herkenbaar: bluetooth en noise cancelling, natuurlijk, evenals een batterijlevensduur van twintig uur en optimalisatie voor de Google Assistent en Amazon Alexa-spraakbesturing. Bose lijkt ook de strijd te willen aangaan met Sony’s WH-1000XM3 (lees ook onze recensie over de WH-1000XM3 van Sony).

Bose beweert dat de noise cancelling techniek is verbeterd. De Headphones 700 heeft een systeem met vier microfoons met elf niveaus van ruisonderdrukking om uit te kiezen. Voor snelle onderbrekingen, zoals aankondiging van een crewcabine of onderbreking door een collega, kan een gespreksmodusknop worden ingedrukt om de muziek te pauzeren en omgevingsgeluiden door te laten.

De Headphones 700 zijn ook een 'Bose AR'-product, wat inhoudt dat ze ingebouwde bewegingssensoren hebben die de hoofdoriëntatie en lichaamsbeweging detecteren, zodat de compatibele Bose Music-app geluid afstemt op de activiteit van de gebruiker. Bose noemt Bose AR “een eerste-van-zijn-soort audio augmented reality-platform”.

Wat zijn de verschillen met de QC35-II? Volgens Bose hebben de Headphones 700 een gloednieuw akoestisch ontwerp om een iets betere ruisonderdrukking te bereiken, terwijl je ook de overgang kunt maken van volledige isolatie naar volledige transparantie. Een andere belangrijke verbetering is het adaptieve viermicrofoon systeem dat zich automatisch aanpast aan de omgeving door de stem van de drager te isoleren van concurrerende geluiden, zodat de drager kan bellen of praten met een stemassistent. Een nieuwe aanraakinterface biedt intuïtieve gebarengebaseerde besturingselementen.

Bose Noice Cancelling Headphones 700: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe hoofdtelefoon kan volgens Bose in de VS nu reeds besteld worden en verzending zou dan vanaf het einde van de maand juni 2019 plaatsvinden. We weten niet wanneer de hoofdtelefoon in Nederland leverbaar zal zijn, maar vermoedelijk zal dat niet lang duren. Hij staat immers al op de Nederlandse website van Bose. De adviesprijs is net geen 400 euro.

EDITORS' CHOICE