NIEUWSSchiit

Schiit lanceert voorversterkers Saga en Freya, al dan niet met buizen

Het Amerikaanse audiobedrijf Schiit heeft een viertal nieuwe voorversterkers gelanceerd genaamd Saga S, Saga +, Freya S en Freya +. De “+”-versies zijn voorzien van buizen. De prijskaartjes variëren van 299 dollar tot 899 dollar. Schiit Audio biedt naar eigen zeggen voor elk wat wils tegen een betaalbare prijs.

Schiit Audio Saga S, Saga +, Freya S en Freya +: voorversterkers met halfgeleiders of buizen

Schiit Audio maakt relatief compacte apparaten en levert naar eigen zeggen een hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Het bedrijf bouwt versterkers en DA-converters en maakt daarbij ook gebruik van buizen. De vier nieuwe voorversterkers zijn gebaseerd op de topologie van de originele Saga en Freya, maar Schiit heeft van beide voorversterkers een halfgeleiderversie en een buizenvariant gebouwd. “S” staat voor solid state en “+” staat voor de variant met buizen.

Schiit Audio verklaart: “dit lijkt misschien veel nieuwe voorversterkers tegelijk, maar samen bieden ze een breed scala aan opties tegen betaalbare prijzen voor mensen die op zoek zijn naar voorversterkers met enerzijds buizen of anderzijds halfgeleiders.”

De nieuwe Saga S, de goedkoopste van het nieuwe kwartet, is een op afstand bestuurbare solid-state voorversterker met relaisgeschakelde 64-stappen volumeregeling en een keuze uit single-ended passieve of actieve operationele modi, de laatste aangedreven door een “DC-gekoppelde afzonderlijke JFET-buffer”, voor een prijs van 299 dollar. De Saga + verwisselt de JFET-buffer voor een buizenschakeling en kost 100 dollar meer.

De modellen Freya S en Freya + zijn breder en zijn voorzien van XLR-ingangen en uitgangen. Verder hebben ze een op afstand bestuurbare relaisgeschakelde 128-stappen volumeregeling een keuze uit passieve en differentiële actieve versterkingsmodi. De S-versie kost 599 dollar en de +-versie met buizen wisselt voor 899 dollar van eigenaar.

Voor het overige spreekt Schiit Audio van “Product Thunderdome”. Dit houdt kort gezegd in dat de handhaving van de nieuwe voorversterkers in het portfolio zal afhangen van de verkoopcijfers. Is dat verrassend? Nee, niet echt, want welke fabrikant handhaaft nou een product dat niet verkoopt? Schiit Audio: “we zouden zonder Thunderdome nooit voorversterkers in solid state hebben gebouwd. Nu, met twee solid-state voorversterkers in de productlijn, zullen we zien wat mensen echt willen.”

De vier nieuwe voorversterkers zijn per direct beschikbaar. Meer weten? Kijk dan op de website van Schiit Audio.

EDITORS' CHOICE