NIEUWSAMC

AMC XCDi SE: cd-speler met buizenuitgangstrap en SD-card sleuf

Het Britse audiobedrijf AMC bouwt voornamelijk versterkers en bronnen. AMC heeft de XCDi SE uitgebracht, een cd-speler die ook usb-sticks en SD-kaartjes kan aflezen en optioneel van een buizentrapje voorzien kan worden. De XCDi SE heeft ook een coaxiale digitale uitgang.

AMC XCDi SE

Het in Engeland gevestigde AMC staat bekend als budgetmerk voor bronnen en versterkers, al dan niet voorzien van buizen. Het bedrijf maakt er geen geheim van dat de productie in het Verre Oosten plaatsvindt, maar het kostenvoordeel is naar eigen zeggen terug te vinden in de verkoopprijzen.

Onlangs heeft AMC en XCDi SE uitgebracht, een cd-speler die optioneel voorzien kan worden van een buizenuitgangstrapje. Nee, de XCDi SE heeft geen digitale ingangen en ook geen streaming-functies. Hij kan wel usb-geheugen (USB-A) en SD-kaartjes lezen en vanwege de aanwezigheid van een coaxiale digitale uitgang kan de XCDi SE ook als loopwerk gebruikt worden. Het is dus geen “klassieke cd-speler”, wat dat ook precies moge zijn.

Het uiterlijk van de XCDi SE onmiddellijk herkenbaar als afkomstig van AMC. Het frontje is sober en strak. De XCDi SE werkt met een slijtvrije slot-in CD-drive, die weinig jitter zou moeten produceren. Een 24-bits DA-converter van Burr Brown is gecombineerd met AMC's eigen (interne) upsampling circuit. Het afspelen van mp3-bestanden zou daar ook van moeten profiteren.

De XCDi SE onderscheidt zich van andere cd-spelers door de analoge uitgangstrap die werkt in klasse A. Optioneel kan de XCDi SE worden voorzien van een buizenuitgangstrap uitgerust met twee Golden Dragon 12AX7-buizen. Het typische klankkarakter van buizen wordt dan toegevoegd aan het uitgangssignaal.

Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

AMC XCDi SE: prijs en leveringsinformatie

De AMC XCDi SE is verkrijgbaar voor 595 euro. Met toevoeging van de buizentrap loopt de prijs op naar 995 euro. Wie meer wil weten kan kijken op de website van AMC.


EDITORS' CHOICE