NIEUWS

7 Niet te missen reviews van Homecinemamagazine

We lichten regelmatig een aantal niet te missen hardware reviews van zustersite Homecinema Magazine uit. Dat doen we deze keer wat korter op de vorige editie dan gebruikelijk, want terwijl HiFi.nl de afgelopen maand(en) volop in het teken stond van High End München, zijn er op HCM in de categorie 'thuisbios' een flink aantal reviews verschenen - waaronder een dossier over projectoren en een drietal luidspreker surroundsets van Klipsch, Arendal en Revel. 

Review: Arendal THX luidsprekers

Arendal is een naam die je waarschijnlijk onbekend in de oren klinkt, of je moet al eens een reis richting het Hoge Noorden hebben ondernomen. Maar als het over audio gaat, dan gaat er bijna zeker geen belletje rinkelen. Wellicht is dat omdat de Noorse luidsprekerbouwer met zijn direct-verkoop-model in eerste instantie op Scandinavië en Duitsland mikte. Maar nu verscheept het ook zijn spectaculaire THX-luidsprekers naar de Lage landen.

Lees de gehele review hier.

Review: Anthem MRX-1120 av-receiver met ARC

De MRX 1120 is de beste AV-receiver van het Canadese Anthem. Het is een heel ander toestel dan de receivers van de mainstreammerken, met relatief weinig streamingopties maar wel een hoge graad van instelbaarheid én een bejubeld kamercorrectiesysteem.

Dit is ook geen gloednieuwe receiver van Anthem, maar dat is niet erg. Net zoals andere premiummerken houdt het Canadese bedrijf zijn producten langer op de markt dan de grote merken die tot recent elk jaar opnieuw nieuwe modellen uitbrachten. Je krijgt ook wel wat voor je geld. De MRX 1120 is een geïntegreerde 11.2-AV-receiver met alles wat je van een high-endreceiver verwacht: Dolby Atmos/Vision, DTS:X, veel aansluitingen en aardig wat integratie-opties. Een belangrijk pluspunt van de MRX 1120 is de aanwezigheid van ARC, het unieke kamercorrectiesysteem.

Lees de gehele review hier.

Review: Samsung QE65Q67R Ultra HD QLED

De QLED reeks van Samsung is bijzonder uitgebreid, en overspant het aanbod van de absolute top tot de middenklasse. De specificaties verschillen vaak maar op enkele strategische plaatsen. We reviewen de QE65Q67R, het model dat zich net boven het basis QLED model bevindt. De Q67R-serie is hetzelfde als de Q60R-serie. Het verschil zit hem puur in de kleur en de luxere afstandsbediening.

Lees de gehele review hier.

Review: Sony HT-X8500 soundbar

Sony levert met de Sony HT-X8500 een strakke soundbar af die qua design niet zou misstaan in een gemiddeld huishouden. Deze midrange soundbar is breed genoeg om netjes onder televisies van 40-inch of iets groter te plaatsen. Rechts en links zitten twee openingen voor de dubbele subwoofer, terwijl bovenop de led-lampjes (die aanduiden in welke stand de soundbar staat) zitten en achterop de aansluitingen. Daar treffen we een usb- en optische audiopoort aan, evenals twee hdmi-poorten, waarvan eentje is uitgerust met hdmi-arc.

Lees de gehele review hier.

Review: dossier projectoren

Beeldspecialist Eric Beeckmans heeft in de voorbije maanden een aantal high-end projectoren van merken als Epson en Optoma onder handen genomen. Er is namelijk een projector te vinden voor bijna elke situatie. In dit dossier zetten we drie projectoren op een rij die elk op een ander doelpubliek mikken. Waar we naar op zoek zijn? Een projector die om en bij de 100 inch beeld kan projecteren, met een budget tussen de 1500 en 2.000 euro. Veel andere eisen stellen we niet. Hij moet minstens Full HD beeld bieden, en we zien graag HDR ondersteuning. We zijn bereid om met bepaalde beperkingen te leven, meer nog dan bij televisie moet je bij projecteren vaak een compromis accepteren.

Lees het hele artikel hier.

Review: Revel Concerta2

In de VS hoef je aan surroundliefhebbers de naam Revel niet uitleggen, want hun speakers staan daar heel hoog op de verlanglijstjes. Begrijpelijk, want de luidsprekers zijn extreem goed ontworpen en universeel getuned. De slankere Concerta2’s die we in deze review bekijken bieden het allemaal – en dat tegen een redelijke prijs.

Lees het hele artikel hier.

Review: Klipsch Reference Premiere

Klipsch zijn rasechte Amerikanen en ze geloven heilig in hoorntweeters en monumentale luidsprekers. Niet geheel toevallig is dat ook precies het recept van de potige Reference Premiere-lijn, nu al jaren een vaste waarde bij het Amerikaanse merk. Deze speakers zetten in op spektakel en dynamiek, en dat maakt Klipsch toch wel iets bijzonder in de markt. Maar je moet er wel de plaats voor hebben.

Lees het hele artikel hier.


EDITORS' CHOICE