NIEUWSMcIntosh

McIntosh C49: voorversterker met analoge en digitale ingangen

Het in de VS gevestigde McIntosh heeft de C49 aangekondigd, een hoogwaardige tweekanaals voorversterker die is voorzien van in totaal dertien analoge en digitale ingangen. De nieuwe C49 heeft ook een tweetal draaitafelingangen, één voor mc-elementen en de ander voor mm-elementen. De gebruiker kan elke ingang een zelfgekozen naam geven. Het behoorlijk complete regelcentrum genaamd C49 komt in de loop van deze maand op de markt.

McIntosh C49: compleet tweekanaals regelcentrum

McIntosh viert dit jaar zijn 70-jarig jubileum en is vooral bekend van zijn versterkers. Het bedrijf heeft nu de C49 aan zijn portfolio toegevoegd. De C49 is een tweekanaals voorversterker die is voorzien van in totaal dertien ingangen en een drietal uitgangen. De gebruiker kan zelf namen toekennen aan de ingangen en de namen worden weergegeven op het centraal geplaatste display.

De C49 is voorzien van de DA1 Digital Audio Module. Deze module zou volgens het bedrijf eventueel later vervangen kunnen worden als er nieuwe techniek ontwikkeld zou worden. Vooralsnog lijkt de DA1 prima te voldoen want de DA1 is voorzien van zes ingangen. De gebruiker heeft de beschikking over een tweetal coaxiale ingangen, twee optische ingangen, één usb-ingang en een zelfontwikkelde MCT-ingang voor aansluiting van een McIntosh-apparaat dat is voorzien van een MCT-uitgang. De DA1 heeft een achtkanaals 32-bit DA-converter aan boord die werkt in Quad Balanced modus en ondersteuning levert voor het afspelen van DSD256 en DXD.

Aan analoge ingangen ook geen gebrek. De C49 heeft twee XLR-ingangen en drie cinch-lijningangen. Daarnaast is een ingang voor mc-elementen en een ingang voor mm-elementen geplaatst.

De C49 heeft ook een ruime hoeveelheid uitgangen: twee stuks XLR, twee stuks cinch en nog een cinch-uitgang met een vast uitgangsniveau. De uitgangen kunnen tegelijkertijd gebruikt worden zodat bi-amping tot de mogelijkheden hoort. Voorts heeft de C49 een bass en treble toonregeling.

Via de Power Control aansluitingen kan de C49 andere daarvoor geschikte apparaten laten mee aan/uitschakelen. De High Drive hoofdtelefoonversterker voorzien van Headphone Crossfeed Director (HXD) maakt de C49 helemaal af.

De C49 volgt de vaste huisstijl van McIntosh: de frontplaat is van glas, het logo licht op als de C49 wordt aangezet en de knoppen zijn afgekeken van de andere modellen in het portfolio. De C49 valt dus volledig in de toon met de bronnen en eindversterkers van McIntosh.

McIntosh C49: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe C49 van McIntosh komt in de loop van deze maand op de markt in de VS. Vermoedelijk zal de levering vrij snel daarna ook in Europa starten. Adviesprijs: € 6.199,-.

MERK

EDITORS' CHOICE