NIEUWS

Victrola VS-140: salontafel of bluetooth-luidspreker? Allebei!

Het Amerikaanse audiomerk Victrola heeft de VS-140 gelanceerd, een salontafel die ook een bluetooth-luidspreker is. Levert de VS-140 een hoogwaardige geluidskwaliteit? Vermoedelijk niet, maar het primaire doel van bluetooth-luidsprekers is gemak en draagbaarheid. De VS-140 heeft een accu aan boord en lijkt makkelijk te gebruiken. Het is elk geval een apart product. En je kunt er koffiekopjes op zetten.

Victrola VS-140: bluetooth-luidspreker en salontafel of bijzettafel

Wie snel en oppervlakkig naar de VS-140 van Victrola kijkt, zal mogelijk alleen een bijzettafeltje zien. Wie iets beter kijkt, kan zien dat onder het tafelblad van de Victrola VS-140 een luidspreker is verwerkt. De tafelfunctie is overigens niet erg indrukwekkend want volgens de handleiding mag de gebruiker maximaal vijf kilogram op de tafel leggen. Ook adviseert het bedrijf om kinderen uit de buurt van de VS-140 te houden. Hm, dit zijn factoren die het praktische gebruik toch wel een beetje beperken.

Desalniettemin is de VS-140 een grappig product. Tussen het eikenhouten paneel aan de bovenkant en de drie onderliggende poten bevindt zich een volledig functionerende Bluetooth 4.2-luidspreker die voorzien is van vier middentoners van 2,75 inch en twee tweeters van 31 millimeter. De lage tonen komen ook voor rekening van de middentoners maar die krijgen daarvoor bijstand van een viertal passieve radiators van 75 millimeter.

Muzieksignaal komt binnen via bluetooth of via de analoge aux-ingang (3,5 millimeter jackplug). De twee usb-aansluitingen zijn bedoeld voor het opladen van bronapparaten, niet voor de overdracht van muzieksignaal. Er is zelfs een verborgen microfoon om telefoongesprekken te kunnen voeren.

De VS-140 heeft ook een ingebouwde accu met een capaciteit van 2.200 mAh die circa acht tot tien uur muziekplezier zonder stopcontact kan leveren, mits het volume niet verder dan de helft wordt opengedraaid. Op maximaal volume kan circa vijf à zes uur muziek geluisterd worden alvorens een stopcontact opgezocht moet worden.

Hoe zou de VS-140 klinken? Dat weten we niet. We vinden het een apart en grappig product. De VS-140 lijkt vooral niet te willen opvallen. De salontafel/luidspreker heeft neutraal gekleurd geweven gaas dat het luidsprekergedeelte bedekt. De gestikte bedieningsknoppen aan de voorzijde zien er netjes uit. Serieus muziek luisteren lijkt niet de bedoeling, maar dat kan over meer bluetooth-luidsprekers worden gezegd. De VS-140 is meer bedoeld om muziek op een subtiele manier in huis te krijgen. En als de geluidskwaliteit nou echt niet bevalt, kan de gebruiker er altijd nog een koffiekopje of plantje op zetten.

De Victrola VS-140 salontafel/luidspreker is verkrijgbaar voor een prijs van 230 dollar 230 of Britse ponden, via Amazon of via de website van Victrola.

EDITORS' CHOICE