Conrad-Johnson HVA1: high end hoofdtelefoonversterker met buizen

Het Amerikaanse audiobedrijf Conrad-Johnson heeft de HVA1 gelanceerd. De HVA1 is een single-ended klasse A-triode-versterker met buizen en is volgens de maker van referentiekwaliteit. De HVA kan 3 Watt aan 20 Ohm leveren en is dus een relatief krachtige versterker. Volgens de fabrikant is de HVA1 per direct leverbaar, hoewel we hem niet zagen staan op de website. De Nederlandse prijs moet nog bekend worden gemaakt.

Conrad-Johnson HVA1: klasse A hoofdtelefoonversterker met buizen

Conrad-Johnson bouwt versterkers en gebruikt veelvuldig buizen in de circuits. De nieuwe HVA1 is ontworpen voor het aansturen van hoofdtelefoons met een lage impedantie, ongeveer 20 tot 32 Ohm. De HVA1 biedt plaats aan twee lijnniveau ingangen. Het opgegeven uitgangsvermogen is 3 Watt in 20 Ohm.

De verbeterde triode-schakeling, vergelijkbaar met die geïntroduceerd in de vlaggenschip GAT voorversterker, maakt gebruik van twee buizen van het type 6922 voor spanningsversterking gekoppeld aan een hoge stroom FET buffertrap (source volger). Elk van de twee kanalen wordt aangedreven door een eigen onafhankelijke DC-regelaar. Onder andere CJD Teflon condensatoren en Visahy weerstanden zijn in de circuits opgenomen.

De volumeregeling is een stappenschakelaar die volledig is opgebouwd met Vishay-weerstanden. De elektronica is gehuisvest in een zware maar elegante aluminium behuizing met geanodiseerde panelen van geborsteld aluminium op de voorkant, zijkanten en bovenkant.

Conrad-Johnson HVA1: prijs en leveringsinformatie

De HVA1 zou al leverbaar moeten zijn, maar we hebben hem nog niet zien staan op de website van de fabrikant. De Amerikaanse adviesprijs voor de HVA1 is 7.500 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE