NIEUWSParadigm

Merken Paradigm, Anthem en Martin Logan zijn verkocht aan eerste eigenaar

De eerbiedwaardige Canadese audiomerken Paradigm, Anthem, en Martin Logan zijn verkocht aan een bekende naam. De oorspronkelijke oprichter Scott Bagby heeft samen met John Bagby op 10 mei 2019 de aankoop aangekondigd van Paradigm Electronics, Anthem Electronics en Martin Logan Loudspeakers. Voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Paradigm, Anthem en Martin Logan: terug naar de oorsprong

Op de afgelopen High End audiobeurs in München is bekend gemaakt dat de Canadese audiomerken Paradigm, Anthem en Martin Logan zijn verkocht aan Scott Bagby, een van de oorspronkelijke oprichters van Paradigm Electronics en aan John Bagby. Scott Bagby blijft voorzitter en neemt de functie van CEO over. John Bagby, die de afgelopen jaren op veel terreinen actief was, neemt de functie van Managing Director op zich.

“Dit is een spannende tijd in de branche en we kijken uit naar de mogelijkheid om met de drie merken de toekomst in te gaan. We zullen blijven vasthouden aan en zich houden aan de kernwaarden van elk merk terwijl we streven naar continue innovatie om producten te leveren met superieure prestaties en waarde,” zegt Scott. “We zullen met integriteit en respect opereren, voortbouwend op de geweldige relaties en sterke vriendschappen die we in de loop van de jaren hebben opgebouwd, dit is onze toewijding aan de industrie, voegt hij eraan toe.

Paradigm, Anthem en Martin Logan zijn iconische merken die allemaal gevestigd zijn in Mississauga, Ontario, met een sterke geschiedenis van uitmuntendheid en een engagement voor de industrie. Naast producten die uitblinken op innovatie en toonaangevende prestaties, kunnen branchepartners van alle drie de merken een hernieuwde inzet verwachten op het gebied van zakendoen, met de nadruk op verbeterde training en ondersteuning, aldus het bedrijf in een persbericht. De Bagbys merken op dat het een tijd van verandering is in de industrie, en op basis van hun jarenlange gecombineerde geluidservaring en innovatieve en ondernemende achtergronden, geloven ze dat ze goed gepositioneerd zijn om deze drie merken naar de toekomst te brengen.

Anthem is een premium fabrikant van AV-receivers, versterkers en processors. Paradigm is sterk in high-end vloerstaanders en monitorluidsprekers. Martin Logan maakt zowel elektrostatische luidsprekers als subwoofers.

In 2005 verwierf Shoreview Industries, een private-equityfirma uit Minneapolis, een meerderheidsbelang in Paradigm, waarbij Scott doorging met een minderheidsaandeel. Samen creëerden ze SVI Holdings, die kort daarna Martin Logan Loudspeakers verwierf. Met de aankoop van de drie merken die vorige week is voltooid, heeft Shoreview Industries het bedrijf verlaten.


EDITORS' CHOICE