NIEUWSUltrasone

Ultrasone Saphire: vierweg in-ear hoofdtelefoon met zes drivers

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Ultrasone heeft een nieuwe in-ear hoofdtelefoon genaamd Saphire uitgebracht. De nieuwe Saphire is een vierweg systeem met zes drivers per oordop, waardoor gedetailleerde fijnafstemming over het gehele frequentiespectrum mogelijk is. Kortom: een high-end in-ear hoofdtelefoon voor de hoogste eisen ... en met een aanschafprijs van 3.000 euro bedoeld voor de eigenaar van een goed gevulde portemonnee.

Ultrasone Saphire: high end in-ear hoofdtelefoon

De nieuwe Saphire van het Duitse Ultrasone heeft oordoppen gemaakt van massief aluminium met verchroomde logo-emblemen van roestvrij staal en een uitgebreide leveringsomvang. Hoogwaardige afneembare kabels met 2-pins pluggen worden meegeleverd, alsmede diverse pasvormen en een opbergetui.

“Een revolutie in in-ear-formaat”, zo noemt Ultrasone de nieuwe vierweg Saphire, die zes drivers per oordop aan boord heeft. Ultrasone stelt naar eigen zeggen de hoogste eisen aan de geluidskwaliteit van de hoofdtelefoon. “Het voldoen aan deze vraag, zelfs voor een compacte in-ear luisteraar, was de grootste uitdaging in de ontwikkeling van de Saphire, äldus Ultrasone.

Terwijl veel fabrikanten proberen om de beperkingen van een enkele dynamische driver in detail te vermijden door het te combineren met één of twee extra Balanced Armature (BA) drivers, opteerde Ultrasone voor een compleet andere aanpak. Een compositie van zes BA's en elektrostatische drivers, verdeeld in een vierweg systeem, biedt een uniek gedetailleerd geluid over het hele frequentiespectrum.

Twee BA-drivers zorgen voor een diepe en toch nauwkeurige weergave van lage tonen. Middentonen en hoge tonen komen ook voor rekening van een tweetal BA drivers voor midden- en hoge frequenties. Twee elektrostatische drivers vormen een super tweeter. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 50 kHz. De impedantie is 25 Ohm en de gevoeligheid is 106 dB (bij 1 kHz en 1 milliWatt).

De Saphire wordt geleverd met hoogwaardige kabels voor gebalanceerde en ongebalanceerde aansluiting. Ze zijn elk uitgerust met vergulde 2-pins stekkers. Dankzij een uitgebreid assortiment siliconen oorstukjes en hoogwaardige Comply Foam Tips kan de Saphire worden aangepast aan individuele oren en draaggewoonten. Voor het reinigen en transport zijn ook een microvezeldoek, een reinigingshulpmiddel en een stevig etui inbegrepen.

Om de hoge kwaliteitsnormen van de Saphire te onderstrepen, biedt Ultrasone een beperkte garantie van vijf jaar op de Saphire en twee jaar garantie op de meegeleverde kabels.

Ultrasone Saphire: prijs en leveringsinformatie

De Ultrasone Saphire is verkrijgbaar bij speciaalzaken en de Ultrasone online shop. En wat kost al dit moois? De Saphire is niet goedkoop. Voor een bedrag van 3.000 euro gaat hij over de toonbank.EDITORS' CHOICE