NIEUWSM2Tech

M2Tech Joplin III: AD-converter speciaal voor digitaliseren van vinyl

M2Tech uit Italië komt met een nieuwe versie van de Joplin, een AD-converter van hoog niveau die speciaal is gemaakt voor de digitalisering van vinyl. De nieuwe Joplin III kan direct phono-signalen ontvangen, digitaliseren en via bijvoorbeeld USB naar een pc uitvoeren. De gebruiker kan de Joplin III verregaand instellen.

M2Tech Joplin III: AD-converter

Veel draaitafels zijn uitgerust met een AD-converter en een usb-poort. Meestal kan de ingebouwde AD-converter niet worden aangepast. maar sommige fabrikanten maken AD-converters die wel aangepast kunnen worden. De Joplin van M2Tech is zo’n AD-converter die ingesteld kan worden. M2Tech heeft inmiddels de derde versie van de Joplin uitgebracht.

Nieuw in de M2Tech’s Joplin III is de knop op de achterkant, waarmee de ingangsweerstand tussen 10 Ohm en 50 kOhm kan worden ingesteld. Ook kan de ingangsgevoeligheid binnen ruime grenzen worden aangepast. Het veelzijdige analoge front-end, met instelbare gain tot 65 dB en variabele ingangsimpedantie, stelt de gebruiker in staat om elke phono-cartridge aan te sluiten zonder een phono-voorversterker nodig te hebben. In het geval dat een phono-voorversterker wordt gebruikt, kan de analoge ingang worden ingesteld op 0 dB versterking en 47 kOhm impedantie, om zich te gedragen als de lijningang van elke voorversterker of geïntegreerde versterker. De RIAA-equalizer kan worden uitgeschakeld. Digitalisering van het signaal van een lijnbron, zoals een tapedeck, is dus ook mogelijk.

Voor 78-toeren shellacs kan een speciale egalisatie worden gekozen. In totaal kunnen niet minder dan 28 verschillende equalisatiecurves worden ingesteld. Dit wordt gerealiseerd aan de digitale kant. Om de resolutie te behouden tijdens de AD-conversie van het ruwe phono-signaal werkt de AD-converter met 32 bits. De maximale samplingfrequentie is 384 kHz. Over de – ook nieuwe – I2S-uitvoer via de HDMI- aansluiting is zelfs 768 kHz met PCM en 11,2 MHz met DSD mogelijk.

De afstandsbediening van de Joplin III is ook verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en het uiterlijk heeft M2Tech aangepast aan de andere apparaten in de “Rockstar -serie.

M2Tech Joplin III: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet hoeveel de Joplin III in Nederland zal gaan kosten. Op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 2.500 euro.


EDITORS' CHOICE