Audio Research lanceert REF160S stereo eindversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf Audio Research heeft de REF160S aangekondigd, een stereo eindversterker gebaseerd op buizentechniek. De REF160S is afgeleid van het monoblok vlaggenschip REF160M en heeft dan ook veel van dezelfde eigenschappen. Naar verwachting komt de REF160S in het derde kwartaal van 2019 op de markt. 

Audio Research REF160S: stereo eindversterker

Audio Research heeft ongeveer een jaar geleden de REF160M uitgebracht, een monoblok eindversterker gebaseerd op de techniek van buizen. Het bedrijf stelt nu verheugd te zijn om de lancering aan te kunnen kondigen van de Reference 160S stereo eindversterker. Het nieuwe product distilleert de verbazingwekkende resolutie, dynamische impact, muzikale zuiverheid en finesse van de REF160M in een mooi en haalbaar chassis dat is ontworpen voor de muziekliefhebber in ieder van ons, aldus het Amerikaanse audiobedrijf.

In navolging van het voorbeeld van de internationaal geprezen REF160M mono eindversterker, is de Reference 160S (REF160S) een vacuümbuisontwerp met twee doorzichtige VU-meters die zweven voor de acht KT150-eindbuizen.

De REF160S heeft veel van de techniek van de REF160M aan boord, waaronder een eigen auto-bias circuit, schakelbare Triode of Ultralinear werkingsmodi, gebalanceerde en single-ended ingangen, en een uitgangsbuis bewakingsmodus. Bovendien biedt de REF160S een uit vier lagen bestaande printplaat, waardoor muziek naar eigen zeggen kan worden voortgebracht vanuit een gitzwarte achtergrond.

Voor het overige heeft Audio Research nog geen technische gegevens vrijgegeven.

Audio Research REF160S: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de REF160S vanaf het derde kwartaal van 2019 geleverd kunnen worden. De consumentenadviesprijs bedraagt 22.999 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE